Najskuplji desert na svijetu

Prekid s djevojkom “proslavio” desertom vrijednim 192.000 kuna

najskuplji desert-puding

Britanski draguljar Carl Weininger počastio se pudingom izrađenim od različitih vrsta čokolada vrhunske kvalitete, s kavijarom, šampanjcem, zlatom i dvokaratnim dijamantom umjesto trešnje na vrhu

Kad ga je nakon tri godine ostavila djevojka Britanac Carl Weininger nije odlučio tugu utopiti u alkoholu, već je prekid veze i ujedno 60. rođendan „proslavio“ uživajući u ekstravagantnoj slastici – pudingu vrijednom 22.000 funta, odnosno oko 192.000 kuna.

Ostavljeni draguljar postao je tako kupac najskupljeg deserta na svijetu. Kupio ga je hotelu u Windermereu na sjeverozapadu Engleske, a galantno ga je podijelio s nekolicinom prijatelja u Softiel hotelu na londonskom Heathrowu.
U skupocjeni čokoladni puding stavljeni su sastojci poput jestivog zlata, šampanjca i kavijara, a na vrhu je umjesto trešnje bio dvokaratni dijamant. Slavljenik je osim pudinga uz koji mu je kao pribor poslužena zlatna žličica dobio i zlatnu narukvicu.

Svaki zalogaj vrijedan 7000 kuna

Premda nije ljubitelj čokolade, Weininger je izjavio da ga je kupnja ovog vrtoglavo skupo deserta oraspoložila i podigla mu moral nakon prekida ljubavne veze. Dok on sam nije uživao u slastici, gošće su oduševljeno prionule uživanju u pudingu, čiji je zalogaj koštao oko 7000 kuna. Puding je „planuo“ u 15 minuta.

Za izradu ove ultraskupe deliciji zaslužan je Marc Guibert, glavni kuhar hotela Lindeth Howe Country House u Windermereu. Kao inspiracija za desert poslužilo mu je jaje Faberge (carsko jaje). Pojasnio je da je desert napravljen od čokolade vrhunske kvalitete s različitih kontinenata i dakako različitih okusa – breskve, naranče, viskija. Desert ima i nekoliko slojeva od želea i šampanjca te biskvit joconde.  Pored čokolade, kao što je navedeno, neizostavni sastojci su zlato od 23 karata, kavijar i dvokaratni dijamant umjesto trešnje na vrhu.

Kako je skupocjeni desert napokon našao kupca, očekuje se da  bi uskoro mogao ući u Guinnessovu knjigu rekorda kao najskuplji na svijetu. Dosadašnji rekord držala je smrznuta čokolada koja se nudi u restoranu u New Yorku i koja košta 25.000 dolara (oko 139.000 kuna). Spomenuti desert napravljen je od 28 rijetkih i egzotičnih vrsta kakaa diljem svijeta, šlaga, crnih tartufa i 23-karatnog, jestivog zlata.  (M.M./foto Daily Mail)

 

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

perić desert4

Robert Perić predstavio novi...

Na Choco & Wine Festu koji se po drugi puta održao se u Brtonigli, gradu vina ali i čokolade, poznati chef Robert Perić predstavio j…

cokolade kamelije maruni

Čokoladne priče Opatijske...

Jedinstveni čokoladni program koristi autohtone lovranske trešnje i marune, med i medicu, aromatično mediternasko bilje te doma…

MC nikola lesar rez

Nikola Lesar pobjednik druge...

Nikola Lesar se nakon tri mjeseca nadmetanja u kulinarskom showu  kući vraća s prestižnom titulom, 200 tisuća kuna, a uskoro ćemo…

Dani čokolade 2012

Opatijske Dane čokolade...

Tortu Lungomare osmislila je Marina Prijatelj, a stilizirana  je da oblikom podsjeća na popularnu opatijsku obalnu šetnicu Sveč…