Novi turistički proizvod Svetvinčenta

Priređena prva srednjovjekovna večera u Kaštelu Morosini-Grimani

Srednjovjekovna vecera u Kastelu Morosini_Grimani Svetvincenat_2

Spojili smo ljepote Kaštela, gastronomiju s lokalnim proizvodima u oživljenim i moderniziranim menijima srednjeg vijeka, dodali prstohvat avanture s igrom Escape Castle te nezaboravnu energiju i animacije likova iz srednjeg vijeka, poručuju iz Svetvinčenta

Općina Svetvinčenat prepoznaje da suvremeni turizam nije više samo lijepa priroda i sunce, već da moderni turisti traže emociju i neki drugačiji doživljaj koji će im zauvijek ostati utkan u sjećanje. Upravo su takav, drugačiji turistički proizvod kreirali u timu tvrtke Savičenta d.o.o. i Općine Svetvinčenat.

Prva Srednjovjekovna večera – Grimanijev banket, održana je u kaštelu Morosini-Grimani prošlu subotu s početkom u 18 sati.

Prvu takvu večeru imali su čast doživjeti pobjednički timovi koji su sudjelovali u igri Escape Castle Svetvinčenat – Bijeg iz Kaštela, povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma za 2016. godinu.

Županijsku akciju obilježavanja Svjetskog dana turizma, Svetvinčenat je obilježio otvorenim vratima za sve posjetitelje željne da isprobaju ovaj također novi sadržaj; Escape Castle Svetvinčenat – Bijeg iz kaštela, igra koja je po konceptu jedinstvena u Europi, a posjetitelje kroz niz logičkih zagonetki upoznaje s istarskim legendama i povijesti Svetvinčenta.

Nagrada za pobjednike igre je bila nešto sasvim novo i njima nezamislivo, jer je po prvi put organizirana srednjovjekovna večera u Kaštelu.

Gosti su se oduševili kad su na ulazu u Kaštel dočekani od dvorske lude Farfelija.

Luda je najavio goste duždu Grimaniju, a vesele goste otpratili su do srednjovjekovnog stola vitez Romualdo i dama Glorijana.

Srednjovjekovna večera je smještena u prekrasnom obnovljenom ambijentu dvorane Kaštela Morosini-Grimani.

No, jedinstvenost večeri doprinosi i pomno složen meni za koji je zaslužan gastro tim Konobe Vorichi iz obližnjih Orihi.

Upravo je vlasnica Konobe, Tamara Ljubić, predstavila autentičan srednjovjekovni meni u ulozi gazdarice Brunhilde.Srednjovjekovna vecera u Kastelu Morosini_Grimani Svetvincenat_3

Vina koja su se točila za velikim stolom, te koja nadopunjuju služena jela, su brandirana savičentska vina Morosini i Grimani.

Prostor, jela, vina i dekoracije nisu jedine pridonijele ovom nezaboravnom doživljaju.

Tu je i dvosatna animacija glumca i radijskog voditelja Teodora Tianija u ulozi dužda te članova Povijesne udruge Kaštel Svetvinčenat.

Nezaboravne su to i žive slike koje vas jednostavno potaknu da se uživite u situaciju nekih davnih i zaboravljenih vremena.

Večera postaje jedan ležeran i smiješan spoj suvremenog čovjeka i likova iz srednjovjekovnih priča. Anegdote koje su se nizale tijekom večeri su zapravo neponovljive i izazov za svaki sljedeći susret i ovakvu avanturu.

Prva Srednjovjekovna večera je uspješno realizirana na veselje organizatora i svih sudionika u organizacijskom timu, a ponajviše na sreću i nezaboravne doživljaje prvih gostiju.

Srednjevjekovna večera će se organizirati i u budućnosti u dva osnovna oblika;  Surovi srednji vijek – iz perspektive običnog puka, i Grimanijev banket – iz perspektive plemića.

Naravno, obje varijante će se razlikovati po ponuđenim menijima i ostalim popratnim sadržajima kao što su obilazak Kaštela, sudjelovanje u igri Escape Castle te ostalim ponuđenim mogućnostima ali i želji posjetitelja, gosta.

Upustite se i vi u ovu novu avanturu, poklonite svojem timu jedinstveni doživljaj ili jednostavno dođite s društvom i prepustite se čarima jedne drugačije večeri u Kaštelu Morosini-Grimani.

Sve informacije možete saznati na web stranici www.grimanicastle.com , a upite slati na mail info@grimanicastle.com .

(g)

Srednjovjekovna vecera u Kastelu Morosini_Grimani Svetvincenat

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Gypsy Table_7

The Gypsy Table nakon...

Zanimljivo gastro-događanje The Gypsy Table održat će se prvi put u Zagrebu, 9. prosinca 2016. godine od 19 do 23 sata na zasad još taj…

???????????????????????????????

Gosti uživali u sirevima i...

Titulu za Miss Naj koze osvojila je koza Roška vlasnika Roberta Farbisa iz Kringe, a druga pratilja joj je koza Bibi vlasnika Milenka San…

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

svetvincenat

Fešta mladega vina -...

Svetvinčenat 26.10.2013 Smotra proizvođača vina iz Istre, Hrvatske i inozemstva Svake godine okuplja najbolje istarske vinare, s…