Ljubitelji čokolade idući vikend dolaze na svoje

Program zagrebačkog Chocofesta za oblizati prste

dreamstime_cokolade-praline

Ljubitelji čokolade u Zagrebu doći će na svoje od 10. do 14. veljače kada će na zagrebačkom Trgu bana Jelačića biti organiziran festival čokolade Zagreb Chocofest
Prema najavama bit će predstavljeni najbolji domaći i svjetski čokoladni brendovi, predstavljeni najnoviji trendovi u industriji čokolade i prezentirani proizvodi koji su tradicionalno povezani sa čokoladom (pjenušci, vina, kava, rum, konjak, kozmetika).
Festival je koncipiran kao petodnevno promocijsko – prodajno događanje, gdje će posjetitelji moći uživati u promociji i kupovini vrhunskih čokoladnih proizvoda, zabavnim programima i nizu popratnih festivalskih aktivnosti.
Prvog dana predstaviti će se splitski čokoladar Fon Biskich, chefovi Viktor Ivančić i Danijel Bibić i bit će organizirana radionica sljubljivanja vina i čokolade.
U subotu, drugog dana najavljeno je rezanje torte od 15 metara, cooking show chefa Tomislava Karamarka i prezentacija kuhanja osoba s invaliditetom koju vodi chef Vedran Habel u suradnji s Udrugom Zamisli. Navečer je planirana radionica izrade pralina uz moderatora  Šimu Sušića, pobjednika prve sezone MasterChefa.

Poslastica za kraj – “uništavanje” čokoladnih skulptura

Treći dan započinje radionicom modeliranja figura od čokolade, a nastavlja se cooking showom blogerice Jelene Ive Nikolić i chefa Marka Miljkovića.
Tema četvrtog dan sajma je „Zdravlje, ljepota i hrana“ a uključuje predavanje nutricionista Nenada Bratkovića (čokolada u prehrani), Darije Vranešić Bender (utjecaj čokolade na zdravlje) i Valerije Štokić (čokolada u kozmetici i wellnessu). Cooking show imati će chef Robert Slezak.
Posljednjeg dana Zagreb Chocofesta, u utorak cooking show imat će chef(ice) Ljiljana Tuđen i Mirjana Kozlina , a chocolatier Dubravko Vitlov pokazat će izradu pralina na starinski način.
U večernjim satima planiran je veliki cooking show za parove povodom Valentinova, a festival se završava nagradnim „uništavanjem“ čokoladnih skulptura za posjetitelje.
D.S./Foto:Dreamstime

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Red

Gužve ispred Doma kave i...

Nedjelja, posljednji dan festivala  je tradicionalni Dječji dan koji djeci garantira umazane prstiće i usta. Organizatori poruč…

coko zg-praline

Zagreb Coffee & Chocofest...

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godine počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likov…

cokoladna srca

Zagreb Coffee & Chocofest

Zagreb, HDLU, Trg žrtava fašizma 16 6. – 9. 02. 2014.   Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godi…

Chocofest_zg_2013-rez

Festival čokolade – Zagreb

Zagreb, 9.-14.2.2013. (od subote do četvrtka) festivalski šator na Trgu bana Josipa Jelačića U Zagreb i ove godine stižu ponajbol…