Popularni reality show ulazi u drugu sezonu

Prva epizode nove sezone Masterchefa – 24.rujna na Novoj TV

SONY DSC

Novi recepti, novi kuhari amateri, brojni kuharski trikovi, duhoviti i prije svega profesionalni žiri, chefovi svjetskog glasa, a sve pod voditeljskom palicom Igora Mešina u novoj sezoni popularnog showa

Druga sezona kulinarskog reality showa Masterchef započinje se emitirati u ponedjeljak, 24. rujna, potvrdila je Nova TV.

Masterchef je u prvoj sezoni prikovao gledatelje za mali ekran, a samo finale pratilo je 725.000 gledatelja.

Show je doprinio promjeni odnosa Hrvata prema hrani, promovirao kvalitetu gastronomije i potaknuo veći broj upisa u kuharske škole.

Gastro reality show je uz stručni žiri i goste odgojio generaciju vrsnih kuhara koji su se iz amatera prometnuli na pozicije voditelja kuhinja brojnih restorana i hotela ili dobili svoje TV formate.

Pokazalo se kako jedan zabavni program može imati širi utjecaj, a ostati jednako zabavan.

Dvije tisuće kandidata u borbi za 200.000 kuna

Za drugu sezonu prijavilo se gotovo 2000 zainteresiranih, no samo najbolji dobit će priliku ući u Masterchef kuhinju i natjecati se za glavnu nagradu od 200.000 kuna, ali i učeći od najboljih stručnjaka zauvijek promijeniti svoje živote.

Voditeljsku palicu druge sezone popularnog showa držat će od ove jeseni Igor Mešin, scenaristički će ga potpisivati Jasna Nanut, a uz Matu Jankovića i Radovana Marčića kuhare će ocjenjivati renomirani chef Dino Galvagno.

Produkcijski kreativni tim najavljuje provjerenu kvalitetu formata, novosti u sadržaju i prepoznatljivu ‘apetitlich’ vizualnu pozadinu.

U prvim emisijama vidjet ćemo kakva je atmosfera vladala na audicijama.

Tko se pokazao u najboljem svjetlu, a kome je žiri vrlo otvoreno dao do znanja da još jednom razmisle da li je kuharska karijera za njih.

Žiri će odabrati 50 kandidata koji će se morati suočiti s brojnim izazovima kako bi zaradili priliku ulaska u TOP najboljih koji ulaze u Masterchef kuhinju.

Ova selekcija odvijat će se u velikoj hali, kompleksu strojarnice državne željeznice u Zagrebu iz 1894. godine u kojoj će se natjecatelji susresti s prvim izazovima kao uvertirom u ono što ih može očekivati ako prođu dalje.

Kandidati će morati opravdati osvojene pregače na audiciji i izboriti se za ulazak u Masterchef kuhinju.

Prvi izazovi – razdvajanje žumanjka od bjelanjka i filetiranje ribe

Jedan od prvih izazova bit će Test kuharskih osnova, a ubrzo će uslijediti i prvo kuhanje i pripremanje jela koje će žiri kušati.

No tu će priliku imati samo privilegirani, oni koji su savladali prethodni izazov – razdvajanje žumanjka od bjelanjka i filetiranje ribe.

Već u prvim emisijama vidjet ćemo prva odustajanja, prve gafove, ali i one primjere koje će žiri sa zadovoljstvom pohvaliti i plasirati dalje.

I.Z. / foto Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

masterchef finalisti

Uskoro treća sezona...

Umjesto amatera, u novom izdanju kulinsrkog reality showa nastupit će celebrityji, a promjena će biti i u sastavu žirija Ljubitelji…

MC2-50 najboljih2

Novi krug eliminacija...

U hladnoj hali, kompleksu strojarnice željeznice u Zagrebu iz 1894. godine svakog od 50 kandidata dočekat će po dvije staklene zdjel…

MC2-marko palfi

Žiri priznaje: jela s...

U utorak (Nova TV,22 sata) ponovo ćemo vidjeti jednog kandidata iz prošle sezone Marka Palfija (na slici lijevo) koji je u prvom Master…

MC2-prvi kandidati

Najpopularnija hrvatska...

U prvom nastavku upoznat ćemo novog člana žirija, kuhara i vlasnika restorana Prasac i kandidate koji su pristupili audiciji za Mast…