Čestitamo

Prvi rođendan bloga vinskaprica.com

1rodjendan_vinskaprica

Povodom godišnjice pokretanja bloga Darko Baretić dao je intervju Novom listu

Darko Baretić, sommelier i pokretač bloga vinskaprica, povodom prvog rođendana bloga dao je intervju Novom listu. Baretić je podsjetio da su vinskupriču pokrenuli na inicijativu Željka Bročilovića Carlosa, koji je u ekipu pozvao još i Zorana Vodopiju.

„Sjeli smo i dogovorili se tko će što raditi. Željko je trebao pisati i piše još uvijek o vinima, Zoki je ajmo reć’ grafički i glavni urednik, a ja sam zadužen za nekakvu dušu bloga, onaj koji piše o svemu i svačemu ne bi li kroz to dao taj jedan hedonističko ljudski osvrt na tu nekakvu suhoparnu temu kao što su čisto stručne degustacije vina i degustacije restorana. Tako smo krenuli“, otkriva Baretić i dodaje da su imali dvadesetak tisuća posjeta.

Baretić se požalio kako je kredibilitet ljudi koji pišu o eno-gastronomiji poprilično narušen, ukazujući pritom na monopol izdanja EPH. Na sreću, primjećuje Baretić, u međuvremenu je stasala čitava nova generacija koja nije vezana za kupovinu novina i koja je praktički u tom virtualnom svijetu odrasla i htjela se izraziti preko interneta.

Cijeli intervju s Baretićem pročitajte ovdje.

R.I./foto vinskaprica.com

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

ZWGW3-vino-čaše

Mario Meštrović najbolji...

Mario Meštrović, sommelier zagrebačkog restorana Il Secondo, pobjednik je ovogodišnjeg Drugog prvenstva sommeliera kontinent…

mrvica cover

Mrvicu ćete od sredine...

Nakon četiri broja koja su bila isključivo namijenjena online listanju, gastro magazin Mrvica od sredine veljače moći ćete i drž…

vinkovo_stankovci_vox

Maraština Srećka Troskota...

Šampionom su proglašeni i muškat PZ Maslina i vino iz Polače u kategoriji bijela vina u postupku proizvodnje, kupaža syrah i merlot…

škura-pogača2-teklić

Chef Deniz Zembo osmislio...

Novi gastro suvenir osmislili su Tanja Babić i Deniz Zembo, a riječ je o pogači spravljenoj s crnilom sipe koja kao nadjev ima kvarners…