Fotomonografija o gastronomiji Kvarnera i Gorskog kotara
Putevi užitka Rina Gropuzza

Vrhunska fotomonografija predstavlja pedesetak najboljih restorana, vinara i proizvođača hrane Kvarnera i Gorskog kotara
Kvarner i Gorski kotar od 21. lipnja bogatiji su za luksuznu fotomonografiju „Putevi užitka“, poznatog riječkog umjetnika Rina Gropuzza.
Svečana promocija knjige na terasi kastavskog restorana Kukuriku okupila je stotinjak ljubitelja vrhunske gastronomije i umjetničke fotografije, jer je Gropuzzo svojim objektivom spojio 49 najboljih restorana, vinara i proizvođača hrane Primorsko-goranske županije.
O knjizi su govorili u ime izdavača, tvrtke Vidas, urednik Veljko Krulčić, autor tekstova Bernardin Modrić i sam autor fotografija Rino Gropuzzo, a potom se prešlo na degustaciju delicija o kojima je riječ u knjizi „Putevi užitka“.
Ugodno druženje na kastavskoj Lokvini obogatio je jazz sastav Molto Corteze (na slici), a posjetitelji su imali jedinstvenu priliku kušati i vino Žlahtina Vinum Familiae, koja je punjena u samo pet stotina butelja kao službeno vino u protokolu nedavnog posjeta pape Benedikta XVI.
(M.M./ foto: gastronomika.hr i Damir Škomrlj,Novi list)