Nastavljeno Državno prvenstvo kuhara

Rafaela Mihatović je nova slastičarska prvakinja države

DHK - slasticari rafaela

Najbolja slastičarka je Rafaela Mihatović iz porečke Riviera Adrie, drugo mjesto osvojio je Kristijan Kodrić iz zagrebačke tvrtke Torte dizajn, a treća je Jasminka Horvat iz Hotela Minerva u Varaždinskim toplicama

Hrvatska je dobila novu slastičarsku prvakinju.

Rafaela Mihatović iz porečke tvrtke Riviera Adria bila je najbolja na Državnom prvenstvu slastičara koje se održalo četvrtu godinu u nizu u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva.

Na drugo mjesto plasirao se Kristijan Kodrić iz zagrebačke tvrtke Torte dizajn, a treća je bila Jasminka Horvat iz Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama.
Natjecatelji su pokazali umijeće pripreme slastica u tri zahtjevne kategorije.

Svečanu tortu na temu Valentinova sudionici su pripremali tijekom noći s petka na subotu, potom su imali zadatak pripremiti tople i hladne deserte, a natjecanje su okončali izradom kolača i slatkog pladnja s četiri vrste malih kolača.

Nastavlja se nadmetanje za najboljeg kuhara
Državno prvenstvo kuhara na kojem sudjeluje oko pedeset kuhara u Varaždinskim Toplicama nastavlja se do srijede.

U nedjelju su pred publikom ekipe restorana pripremale menije od četiri slijeda, a ponedjeljak je bio rezerviran za – restoransko jelo i  domaću kuhinju odnosno prezentaciju jela hrvatske kulinarske baštine na moderan način u skladu sa svjetskim trendovima.
Od nedjelje se pripremaju i hladna jela, mali zalogaji te kreativna svečana plata koja će se večeras moći degustirati na svečanoj večeri Zlatna Nimfa.

Uz ovu kategoriju, za konkurenciju u borbi za državnog prvaka nužno je natjecati se i u izradu toplih glavnih jela, ribljeg i mesnog, te pripremiti meni od četiri slijeda od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije samog natjecanja.

Sve to kuhari će pripremati tijekom ponedjeljka i utorka.

Ukupnim poretkom u ove tri kategorije postat će izvjesno tko je novi prvak Hrvatske u kuharstvu.
U utorak će se osim kategorija u borbi za titulu državnog prvaka, kuhari natjecati u pripremi bolničkog menija, menija za mlade, ali i u kulinarskoj umjetnosti, izradi skulptura od voća i povrća.

Na kraju dodajmo da još uvijek nije kasno da se zainteresirani amaterski kuhari prijave na radionicu autohtone kuhinje Primorsko-goranske županije koja se održava u utorak od 16 sati.

R.I. / foto: Hrvatski kuharski savez

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

rozalija i ivana (1 of 1)

Rozalija Neralić i Ivana...

Državna prvakinja u kuharstvu za 2014. godinu je Rozalija Neralić, kuharica restorana Cvjetno naselje, SC Zagreb, a Državna prvaki…

tomislav-karamarko-kuhar

Tomislav Karamarko iz Zadra...

Osim natjecanja kuhara, u sklopu Dana kulinarstva, održano je i 5. Državno prvenstvo slastičara u kojem je titulu najbolje zasluži…

zlatko novak-rez

Zlatko Novak iz Varaždina...

Trodnevnom natjecanju pristupilo je 14 najboljih hrvatskih profesionalnih kuhara, a prva tri mjesta osvojili su Zlatko Novak iz Vara…

ssš vinkovci - pobjednici-rez

Učenici iz Vinkovaca...

Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, sedmu godinu u nizu organizirano je u sk…