Nova poslastica - ručno rađena čokolada s okusima Mediterana

Rapske slastice kreću u Kinu

mustaconi-rab-vilma 2

U trgovinama Delicije prodaju se čokolade s okusom rogača, lavande, pinjola, crvenog papra i naranče koje proizvodi rapska slastičarnica Vilma, poznata po rapskoj torti i muštaćonima, a planira se izvoz ovih poslastica u Kinu

Rapska slastičarnica Vilma proizvodi tradicionalne hrvatske slastice kao što su keksi od rogača, badema i cimeta koje se prodaju u trgovinama Delicija, a od sada je ponuda obogaćena i ručno rađenim čokoladama s hrvatskim tradicionalnim okusima.

Rogač, koji se koristi u proizvodnji čokolade, doprema se izravno s Pelješca, naranče s Visa, lavanda s Raba, a i pinjoli su iz Dalmacije. Jedini sastojak koji nije domaći je, naravno, crveni papar koji potječe iz Brazila, kao i čokolada koja se doprema iz Venezuele, otkriva Poslovni dnevnik.

Josip Brna, vlasnik slastičarnice, kaže da proizvodi tradicionalne delikatese već više od 15 godina, a na proizvodnji čokolada za sada radi petero ljudi koji dnevno mogu proizvesti do 500 čokolada od 50 grama.

Cijena najnovijeg slatkiša iznosi 25 kuna.

Rabljani surađuju s tvrtkom Dupin, odnosno njihovim delikatesnim trgovinama već dvije godine s time da su prije nekih dva mjeseca počeli za Dupin raditi i na proizvodnji brendova keksa Delicija te čokolada Adria,koji bi trebali naći i u izvozu u Kinu.

– Imamo čokolade sa smokvom, arancinima, limunom, lavandom, rogačem. Usto radimo i praline. To je nešto doista kreativno u čemu kreativnost ne poznaje granice – objašnjava Josip Brna za Novi list podsjećajući da se ova obiteljska tvrtka na tržištu probila danas već naširoko poznatim i prepoznatim rapskim suvenirom – rapskom tortom. Ovaj fini kolač od badema napravljena je po nekad brižljivo čuvanoj recepturi časnih sestara postao je nezaobilazan u mnogim suvenirnicama i trgovinama delikatesa. Uz rapsku tortu u slastičarnici Vilma paralelno su razvijali i čitav niz drugih proizvoda poput različitih tradicionalnih rapskih keksića muštaćona i niza drugih.

D.S./foto: www.rabskatorta.com

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

cokolade kamelije maruni

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica i druge lokacije (Umjetnički paviljon Juraj Šporer,   Villa Angiolina, kao i  opatijski hoteli, resto…

cokolade kamelije maruni

Čokoladne priče Opatijske...

Jedinstveni čokoladni program koristi autohtone lovranske trešnje i marune, med i medicu, aromatično mediternasko bilje te doma…

dreamstime_masline

Maslinovo ulje Josipa...

Prvonagrađeno maslinovo ulje pravljeno je od autohtone creske sorte šimjace i plominke Dani maslinovog ulja na Rabu, nova gastro man…

dani cokolade opatija

U Opatiji predstavljena...

“Dani čokolade”, nova  manifestacija koja se odvija u okviru programa „Zima u Opatiji“ kojeg pod pokroviteljstvom Grada O…