U sklopu 24. Vegeta Croatia Opena i bogat Istria Gourmet Festival

Restoran Agli Amici s dvije Michelinove zvjezdice gostuje u Umagu

Istria Gourmet Restoran2

Istria Gourmet Festival već četvrtu godinu održava se u sklopu umaškog turnira, a vrlo važan dio programa je Istria Gourmet Restoran u sklopu kojeg će se ove godine predstaviti i jedan od najcjenjenijih talijanskih restorana Agli Amici iz Udina dobitnik dvije Michelinove zvjezdice od 2012. godine

Vegeta Croatia Open puno je više od teniskog turnira.

To je pomno osmišljeni sportsko-turističko-zabavni događaj koji svake godine u srpnju, uz vrhunske tenisače, dovodi i vrhunske majstore kulinarstva i zabave.

Tisuće gostiju, sportski, politički i poslovni uglednici tih dana uživaju u najboljim istarskim vinima i maslinovim uljima, slušajući svjetske i domaće glazbene zvijezde.

Istria Gourmet Festival već četvrtu godinu održava se u sklopu umaškog turnira, a vrlo važan dio programa je Istria Gourmet Restoran u sklopu kojeg će se ove godine predstaviti i vrhunski talijanski restoran Agli Amici iz Udina.

Posebna večera talijanskog restorana održat će se u subotu 27. srpnja, na dan polufinalnih mečeva 24. Vegeta Croatia Opena.

Restoran Agli Amici djeluje još od davne 1887.godine, kada se razvio iz male obiteljske trgovine namirnicama i duhanom.

Danas je šef kuhinje Emanuele Scarello, koji zajedno sa sestrom Michelom, voditeljicom restorana upravlja obiteljskim nasljedstvom.

Osvajaju drugu Michelinovu zvjezdicu u 2012., kao svojevrsnu nagradu za sjajno rukovanje lokalnim i pomalo zaboravljenim namirnicama i vještu primjenu modernih tehnika, što i jesu obilježja njihove kreativne kuhinje.

Restoran Agli Amici je član međunarodnog Jeunes Restaurateurs d’Europe.

JRE je udruga mladih ugostitelja koje karakterizira velika strast prema kuhanju, ističe se njihova kreativnost i inovativnost.

U periodu od 2009. do 2012., Emanuele je bio talijanski predsjednik Jeunes Restaurateurs d’Europe.

U Udinama, gradu koji je smješten u sjeveroistočnom djelu Italije, lako su dostupne svježe namirnice iz mora, ali i s obližnjih brežuljaka, zbog čega imaju vrlo raznoliku i bogatu listu lokalnih specijaliteta.

Specijaliteti restorana su tradicionalne tjestenine u raznim umacima i kombinacijama mora i biljaka, a kao omiljeni ističu se škampi, ježevi i alge.

Agli Amici u svojoj vinskoj ponudi posebno mjesto imaju za tradicionalna vina i autohtone sorte zaboravljenih vinograda.

Istria Gourmet Festival otvara se u subotu, 19. srpnja i traje do kraja turnira, do nedjelje, 28. srpnja.

Ove se godine sastoji od četiri elementa.

Prvi je Istria gourmet restoran.

Drugi je element već poznata Naša kužina, u kojoj birani lokalni ugostitelji slažu ponudu dnevnog ATP menua. Partneri u Našoj kužini su konobe Buščina i Nono te Food & Wine Primizia.

Treći element Istria Gourmet Festivala je prodajno promotivni punkt Vinistre s 30 vrsta vina, a novost je ove godine četvrti element pod nazivom „Taste Istria“.

Riječ je o reviji biranih istarskih delicija na kojoj će se prezentirati istarska vina, maslinova ulja, sirevi i pršuti.

Dodatni sadržaj su vinske degustacije „Skrivene čari istarskih vina”, koje se organiziraju u suradnji s Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom.

P.R.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

umag 2014 predjela

Umaška svečanost za gurmane...

Uoči početka jubilarnog 25. Vegeta Croatia Opena, koji će se u Umagu održati od 17. do 27. srpnja, predstavljen je Istria Gourmet Fes…

World Wine Guys

World Wine Guys u Umagu:...

Svjetski poznati vinski dvojac, Mike DeSimone i Jeff Jenssen, poznatiji kao World Wine Guys gosti su 24. Vegeta Croatia Opena. U svom tre…

Umag-Taste Istria1

Serija vođenih degustacija o...

Drugu godinu zaredom, u sklopu gourmet programa Vegeta Croatia Opena u Umagu održavat će se vođene degustacije „Skrivene čari is…

istarski prsut

Najsadržajniji Istria...

Uoči početka 24. Vegeta Croatia Opena koji će se u Umagu održati od 18. do 28. srpnja, predstavljen je četvrti Istria Gourmet Festiv…