Prema izboru Poslovnog dnevnika
Restoran Apetit prvi dobitnik nagrade Gastrofej za najbolji poslovni restoran

Žiri na čelu s Veljkom Barbierijem u finale je uvrstio pored Apetita i restorane Balon, Baltazar, Carpaccio, Vinodol, Mano, Okrugljak, Takenoko, Jarunski dvori te Gallo
Zagrebački restoran Apetit dobitnik je novoustanovljene nagrade Gastrofej 2012 za najbolji poslovni restoran u Zagrebu.
Novi izbor organizirao je Poslovni dnevnik u suradnji s doajenom hrvatske gastronomije Veljkom Barbierijem, a u konkurenciji za titulu našlo se deset zagrebačkih restorana.
Stručni žiri Poslovnog dnevnika predvođen Barbierijem, restoranu Apetit dao je najviše bodova čime je restoran osvojio maksimalnih pet zvjezdica.
Pri obilasku restorana se ocjenjivala hrana, izbor vina, ambijent, lokacija te brzina i kvaliteta usluge uz opći dojam.
Osim Apetita, za najbolji poslovni restoran u Zagrebu konkurirali su i restorani Balon, Baltazar, Carpaccio, Vinodol, Mano, Okrugljak, Takenoko, Jarunski dvori te Gallo koji su ponijeli titulu finalista.
„Svi restorani koji su ušli u uži izbor već se izdvajaju svojom iznimnom kvalitetom i bilo je jako teško odabrati onaj najbolji”, poručio je Barbieri.
„Ove godine nam je stvarno dobro krenulo. Zahvaljujemo se na nagradi i trudit ćemo se da i dalje ostanemo jedan od najboljih restorana za poslovne goste”, poručila je Sanja Cabalier, suvlasnica restorana Apetit.
Podsjetimo, restoran Apetit je proglašen najboljim restoranom u Hrvatskoj prema izboru Dobre hrane Jutarnjeg lista za 2012.
Prema najavama organizatora, Poslovnog dnevnika već sljedeće godine Gastrofej 2013. proširit će se i na ostatak Hrvatske.
D.S./ foto: Apetit