Zagrebački restoran ispunio sve posebne standarde

Restoran ‘Stari fijaker 900′ dobio oznaku ‘Hrvatska autohtona kuhinja’

stari fijaker

Ploču s natpisom Hrvatska autohtona kuhinja smije istaknuti samo restoran koji u ponudi ima više od 70 posto hrvatskih tradicionalnih jela

Ministar turizma Damir Bajs na prigodnoj svečanosti dodijelio je poznatom zagrebačkom restoranu “Stari fijaker 900” oznaku posebnog standarda – “Hrvatska autohtona kuhinja” ,prema akciji koju je još prije godinu i pol pokrenulo Ministarstvo turizma u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskim kuharskim savezom.

Na pročelju restorana u Mesničkoj ulici u Zagrebu od drugog vikenda u rujnu stoji ploča s oznakom da restoran nudi jela hrvatske autohtone kuhinje, točnije da u ponudi ima više od 70 posto jela s popisa hrvatskih tradicionalnih jela. “Stari fijaker 900″ je u vlasništvu Tomislava Jurasa.

Oznaku “Hrvatska autohtona kuhinja” očekuje još desetak restorana iz cijele Hrvatske koji su podnijeli zahtjev, među kojima i varaždinski Verglec za kojeg je ministar Bajs u kolovozu najavljivao da će prvi dobiti spomenutu oznaku.

I.Z./foto www.starifijaker.hr

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

vinodol2

Erste card Club proglasio 10...

Među top 10 hrvatskih restorana je pet iz Zagreba, Vinodol, Okrugljak, Baltazar, Dubravkin put i Apetit Bistro, te Plavi podrum iz Opat…

100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti cover 2013

Novo izdanje najstarije...

Sve ove godine na listi su se zadržali restorani koje vrijedi posebno istaknuti: Bevanda iz Opatije, Nada iz Vrbnika, Najade iz Lovrana…

deniz zembo-rez

Zvijezde kuhinje i ove godine...

U sklopu događanja vodećeg eno-gastro festivala Dalmacije, Dalmacija Wine Expa, po treći put će se održati događanje “Zv…

1808-verglec- bajs

Samo osam restorana dobilo...

Nes(p)retno pripremljena i realizirana akcija promocije hrvatske autohtone kuhinje trenutno je „u fazi dorade“, ali interes vla…