Knjige: Joel Fuhrman - Superimunitet

Revolucionarni vodič za jačanje prirodnog obrambenog sustava

superimunitet knjiga

Dr. Joel Fuhrman,  stručnjak i ugledni specijalist za prevenciju i liječenje bolesti,već godinama ljudima pomaže da pomoću prehrane postignu optimalni imunitet.

Najnovija istraživanja na području medicine i nutricionizma, na kojima dr. Fuhrman bazira ovu knjigu, dokazuju da sami možemo ojačati zaštitu od alergija, prehlada, gripe, i drugih infekcija, ali i puno napraviti na prevenciji težih oboljenja kao što je, primjerice, rak, i to sve bez skupih i agresivnih tretmana i lijekova.

Trebamo samo mudro birati što jedemo.

Osnovu naše prehrane, prema dr. Fuhrmanu, trebale bi činiti namirnice kao što je zeleno lisnato povrće koje naziva kraljevskom obitelji u svijetu povrća, a izrazito važnim namirnicama smatra nar, sve vrste luka, kupus, blitvu, raštiku, brokulu, zatim gljive, bobičasto voće, mahunarke i sjemenke.

Njegova se piramida prehrane stoga pomalo razlikuje od one na koju smo navikli jer njezinu najširu bazu, odnosno 30-60% čini povrće (što ne uključuje krumpir), zatim dolazi voće, sjemenke, orašasti plodovi te mahunarke.

Cjelovite žitarice i krumpir treba jesti umjereno, a sve ostale namirnice kao što su jaja, mlijeko, meso i prerađenu hranu, rijetko.

Opisi zapanjujućih rezultata koje su postigli njegovi pacijenti mogu vas potaknuti da, isprobavajući preporuke koje daje dr. Fuhrman, napravite korak naprijed za svoje zdravlje.

Konačno prosvjetljujuća medicina!

Dr. Alejandro Junger, autor svjetskog bestselera Clean

Superimunitet je najbolje definirati kao imunološki sustav koji funkcionirau svojem punom potencijalu. Suvremena je znanost napredovalatoliko da raspolažemo dokazima koji govore da odgovarajuće sirovinei prehrambeni čimbenici mogu udvostručiti ili utrostručiti zaštitnumoć imunološkog sustava. Ako to činimo … obrambeni sustav tijela poprima junačke značajke – a viviše gotovo uopće ne pobolijevate. I još važnije, ta vam promjena prosječnogimuniteta u superimunitet može spasiti život.“ (citat iz knjige)

Pomoću znanstvenih spoznaja iz ove knjige i vaš imunitet može postati superimunitet!

Razmatranje više od 206 epidemioloških studija otkriva da se konzumacija sirovog zelenog povrća najdosljednije i najuvjerljivije povezuje sa smanjenjem učestalosti raka svih tipova, uključujući rak želuca, gušterače, debelog crijeva i dojke. Koliko zelenog povrća vi dnevno pojedete?“( citat iz knjige)

Prijevod s engleskog: Aleksandra Barlović

15,5 x 23 cm, meki uvez, str. 256
Biblioteka: Makronova
ISBN: 978-953-257-238-4
Planetopija, 2013.
Cijena: 155.00 kn

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

hum -tz istra

Smotra istarskih rakija

Hum, 30.10.2016. 17. smotra istarskih rakija Najveći broj proizvođača rakije na tradicionalan način nalazi se u sjevernoj i sredi…

arvid rosengren

Šveđanin Rosengren je...

Šveđenin Arvid Rosengren izabran je za najboljeg sommeliera na svijetu u argentinskoj Mendozi gdje je organizirano svjetsko prvens…

dwe ljudi

Dalmacija Wine Expo Makarska

01. i 02. svibnja 2015. u Makarskoj – Wine & Fun days na Kačićevom trgu U svome petom izdanju ponovno će okupiti gotovo sve vodeć…