Zanimljiva radionica u Samoboru

Samoborski šef – priprema samoborske tradicijske hrane

samobor_2

Turistička zajednica Samobora s ciljem daljnjeg unapređenja i razvoja ugostiteljske ponude grada te jačanja ugostiteljske ponude u segmentu očuvanja receptura i pripremanja tradicijske hrane organizira gastro radionicu pripremanja samoborske tradicijske hrane na suvremen način pod nazivom “Samoborski šef”.

Radionica je planirana u ponedjeljak, 30. rujna u Samoborskoj kleti, Trg kralja Tomislava 7, Samobor, s početkom u 14:00 sati.

Radionicu “Samoborski šef” sufinancira Hrvatska turistička zajednice.

Gastro radionica sastoji se od dva dijela:

14:00 – 15:00 sati – prezentacija “Male samoborske kuharice”, gđe Lele Roćenović iz Samoborskog muzeja, o samoborskim tradicijskim jelima s kraja 19. i početka 20. stoljeća

od 15:00 sati kulinarska radionica pod vodstvom g. Branka Ognjenovića (akademika kulinarstva i izbornika Hrvatske kulinarske reprezentacije od 2007. – 2011.)

Sudionici radionice su samoborski ugostitelji koji će pripremati i posluživati jela pod vodstvom Branka Ognjenovića prema sljedećem jelovniku:

Bermet

Češnofke i samoborska salama s umakom od muštarde

Samoborska juha od gljiva

Samoborski kotlet

Pastrva na način šefa kuhinje

Krafne punjene čokoladom i bermetom

Po završetku radionice svi gosti će imati priliku kušati pripremljena jela.

(ri)

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

samobor_2

28. SAMOBORSKA SALAMIJADA

28. ožujka 2015., Trg kralja Tomislava, Sportska dvorana Samobor, 20 sati
Ovogodišnji Samoborski proljetni sajam, u organizaciji G…

gastro samobor cover-rez

Objavljena brošura ‘Svi...

Turistička zajednica grada Samobora izdala je zanimljivu brošuru “Svi gurmanski putovi vode u Samobor” koja objedinjuje cjelo…

pazi sto jedes

Pazi što jedeš - Pula

Pula, Dom hrvatskih branitelja, 08.11.2013 – 09.11.2013 od 10:00 – 18:00 h „Pazi što jedeš“ je manifestacija koja s…

lela i ognjenovic

Samoborski šef uspješno...

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19…