Radionica za samoborske ugostitelje
Samoborski šef uspješno predstavljen u Samoborskoj kleti

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19. do sredine 20. stoljeća, predstavila je u Maloj samoborskoj kuharici viša kustosica Samoborskog muzeja Lela Roćenović, 30. rujna u Samoborskoj kleti.
Prikupljeni recepti jednim su dijelom rezultat terenskog istraživanja Lele Roćenović, neki su već objavljeni u Kuharici bake Ivke Milana Žegarca Peharnika, dok se dio njih spominje i u Langovom Samoboru.
U radnom dijelu radionice “Samoborski šef” sudjelovali su samoborski ugostitelji koji su pripremali i posluživali tradicionalna samoborska jela pripremljena na suvremen način, pod paskom Branka Ognjenovića, akademika kulinarstva i izbornika Hrvatske kulinarske reprezentacije od 2007. – 2011.).
Uz češnofke i samoborsku salamu s umakom od muštarde, samoborsku juhu od gljiva, samoborski kotlet i pastrvu na način chefa kuhinje, sudionici su po prvi puta imali priliku kušati krafne punjene čokoladom i bermetom.
Organizator radionice “Samoborski šef” je Turistička zajednica grada Samobora uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice.
R.I. / foto TZ Samobor