Gurmanski prijedlog za novogodišnju noć

Silvestarska večera za pamćenje u Plavom podrumu

plavi podrum-01-mm

Čitatelji Gastronomike još uvijek mogu napraviti rezervaciju za gastronomski spektakl koji uključuje menu od gotovo jedanaest tanjura.

Plavi podrum iz Voloskog, jedini hrvatski restoran koji je već dva puta (2008. i 2010.) izabran među 100 najboljih na svijetu u izboru časopisa Restaurant, i ove godine na Silvestrovo organizira novogodišnju večeru za pamćenje.

Večera će započeti (ne)uobičajenim pozdravom iz kuhinje s tri spužvice: s dimljenim lososom, s ikrom od pastrve i s tunom, uz puhanu rižu s okusom škampa.

Slijedi bistra juha od škampa i amarantha (Gastronomika preporučuje!) i mlačna salata od hobotnice sa sušenim pomidorima i pršutom sautiranim na malvaziji sa želeom od Muškata ruže i zrakom od vongola.

Slijedi četvrto iznenađenje – škampi na ražnjiću na kremi i tortina od muškatne tikve s friganim tortellinima punjenim oradom i vlascem, a sve uz guščju jetru.

menu plavi podrum NG 2012Potom će biti posluženi domaći tagliolini duginih boja s brancinom i stabljikom mladog celera, a nakon toga par kapesanti na kremi od jabuka, redukcije grdobine i curcume s tartufima i uz prašinu od kave.

Sedmo jelo u ovom novogodišnjem slijedu je kvarnerska lignja punjena quinojom i oslićem na pireu od celera, a potom (za sreću u Novoj!) dolazi malo svinjetine – kockica punjena korjenastim povrćem i pinjolima na pireu od kapule.

Deveti tanjur pun je slastica. Tu su – nonina pita od jabuka, pjena od jabuka, dehidrirana jabuka i sladoled od vanilije i đumbira.

Za kraj, opet u slatkom tonu, domaćini će vam poslužiti «zarolani» ananas i vaniliju, i potom malo čokoladnih pralina iz „kućne radinosti“.

Cijena Novogodišnjeg menua je 600 kuna.

Rezervacije na telefon +385 51 701 223.

Požurite.

P.R./foto Rino Gropuzzo

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

batelina 2

Najbolji restoran u izboru...

Nakon dvije godine dominacije Bistro Apetita došlo je smjene na vrhu prema izboru u kojem sudjeluju vodeći ugostitelji, kuhari, posl…

plavi podrum-01-mm

Plavi podrum i Tač izabrani...

U uži izbor za nagradu ušla su 32 restorana, a Veljko Barbieri ispred žirija kaže da su pobjednike odlučile nijanse Restoran Plavi p…

vinodol2

Erste card Club proglasio 10...

Među top 10 hrvatskih restorana je pet iz Zagreba, Vinodol, Okrugljak, Baltazar, Dubravkin put i Apetit Bistro, te Plavi podrum iz Opat…

plavi podrum-01-mm

Plavi podrum proglašen...

Najbolji restorani, njih stotinjak dobili su zvjezdice, očito po uzoru na Michelinove, a najboljim, s tri zvjezdice proglašen je Pla…