Nova eliminacija u kulinarskom showu

Silvia Ravenšćak Mešanović zbog bifteka eliminirana iz Masterchefa

SILVIA_RAVENSCAK_MESANOVIC_rez]

Ispadanju Silvie prethodili su Gastroakademija i Gastroduel u Petrinji, nakon kojeg su poraženi “plavi” Časlava Matijevića morali izbaciti nekoga iz svojih redova, a to je bila 44-godišnja frizerka iz Jastrebarskog

Silvia Ravenšćak- Mešanović, frizerka iz Jastrebarskog, ispala je iz Masterchefa nakon drugog ovosezonskog gastroduela.

Ispadanju Silvie prethodio je izlučni izazov u kojem su ona, Časlav Matijević i Mario Tišljarec morali ispeći tri bifteka na tri uobičajena načina: medium rare, medium well done i rare.

Žiri je bio razočaran ispečenim biftecima i prema njima, u tom izazovu nije bilo pobjednika već je „najmanje lošim“ proglašen Časlav Matijević koji je kuhinju napustio, kako sam kaže, „pognute glave“.

Utješno, jedan od njegova tri bifteka proglašen je zadovoljavajućim.

Još gore su se osjećali Mario i Silvia čija su sva tri bifteka diskvalifirana kao promašaji, ali je žiri odlučio da je nešto bolji bio Mario, dok je Silvia morala napustiti show.

Nedjeljna emisija je započela Gastroakademijom u kojoj je većina kandidata mogla vidjeti efektnu demonstraciju traširanja janjca u izvedbi Dina Galvagna.

Gastroakademija je većini kandidata najdraža jer su u Masterchef došli učiti.

Ipak, neki kandidati iz prošle Kutije iznenađenja u kojoj su se pripremala pačja prsa nisu mogli sudjelovati jer ih je žiri poslao na galeriju. To su bili: Hrvoje, Mario, Stanko, Marko Raić, Andrija, Silvia i Ivana.

Ivona Kristina je, poput većine kandidata, štreberica u Gastroakademskim klupama i drago joj je bilo što može sudjelovati jer želi naučiti kako rezati razne komade mesa, tranširati, kombinirati i slično. Stanku je bilo žao što ne može sudjelovati te svojim kolegama poručuje da upijaju i prenose znanje.

Marina janjetinu obožava i jedva je čekala probati jela od janjetine. Koristit će, kaže, novi pristup koji je danas naučila – soljenje patlidžana da pusti vodu. Kaže da kandidati upijaju kao male spužve, jer imaju odlične mentore.

Nakon Gastroakademije slijedio je Gastroduel, a potom eliminacije.

Bojana je mislila da je vođa jednog tima danas trebala biti Petra Gerić jer je ona to zaslužila, no žiri će kao vođu crvenog tima odabrati Martinu koja je bila dobra s pačjim prsima.

„Moj plan je da moj tim pobijedi. Želim da me moj tim sluša jer sam najmlađa ovdje“, kaže Martina.

Dino je kao vođu ´plavih´ prozvao Časlava jer je dobro kuhao i napredovao.

Časlav je najavljivao da će plavi tim ovaj put biti dugih rukava. Natjecatelji su se iznenadili, jer su iz Masterchef kuhinje otišli na novu lokaciju, u Petrinju.

Tamo su na livadi pred kombinatom Gavrilović trebali pripremiti tri vrste mesa na tri različita načina: pečenjem u pećnici, kuhanjem na ploči i pripremom na roštilju.

Obje ekipe imale su velike poteškoće zbog vjetra i ocjene nisu bile najbolje, ali ono najvažnije – pobjednika – odredila je velika grupa zaposlenika Gavrilovića koji su ocijenili da je „crveni“ tim bio bolji, dok je vođa „plavih“, Časlav Matijević dobio nezahvalnu zadaću da odabere kandidate koji će se boriti za ostanak u showu.

Kao što smo već napisali, nakon pečenje bifteka, kao naslabija iz Masterchefa je ispala – Silvia.

I.Zidar / foto: novatv.hr/MasterChef

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

časlav matijevic rez

Masterchef napustio Časlav...

Časlav se oprostio od natjecanja nakon što je kiksao u pripremi omleta, no žaljenja, kako kaže, nema pa je MasterChef kuhinju  napu…

MARIO TISLJAREC rez

Mario Tišljarec ispao iz...

Od deset ponuđenih žitarica i grahorica Petra je prepoznala najviše, njih šest, Marina pet, a Mario samo četiri i morao se pozdravi…

mc2-bojana pred izlazak

Iz Masterchefa zbog...

Gastroduel priređen u poznatoj konobi Batelina u Banjolama kraj Pule zahtijevao je da kandidati sami ulove ribe i potom je pripreme, a u…

SNJEZANA_LELAS rez

Simpatična Snježana iz...

Prvi ovosezonski gastroduel iz showa je isključio kandidatkinju koja je zaraznim osmijehom osvojila publiku Snježana Lelas, simpa…