Kredenca ugostila članice udruge WOW

Sirova hrana odlično se sljubljuje uz Tenuta Sant’Anna Prosecco

kredenca i wow

WoW-ice  su u “Kredenci” probale složene salate od masiranog kelja, paštete i namaze uz sirove krekere, raw pizzu, tjesteninu od tikvica s raznim umacima, kelj čips, eliksire, detox čajeve, smoothie, žitnu kavu, bademovo i konopljino mlijeko, kolače od jagoda, naranča te praline od čokolade i sezama

U srijedu, 16.05.2012., dvadesetak članica grupe WoW/Žene i vino okupilo se u šarenom svijetu starog namještaja i sirove hrane, restoranu“ Kredenca“ na Svačićevom Trgu, u središtu Zagreba.

 

Već dolaskom na ulazna vrata postaje jasno da se ovdje ulazi u “neki drugi svijet ” u kojem vlada raskoš boja i šarenila i šarmatan stari, obnovljeni namještaj kojem je ponovo udahnuta duša.

Dvije kreativne i maštovite prijateljice, Sandra  Mulović i Ornela Šare, osmislile su ovaj izložbeni prostor, u kojem se od veljače priprema i sirova hrana, nadjenule mu starinsko i simaptično ime Kredenca i krenule u avanturu.

Tako je nastalo uistinu jedinstveno mjesto u srcu Zagreba, za uživanje u iznimno finoj, ukusima bogatoj hrani, ljekovitim napitcima i neodljivim kolačima.

Umjetnost u svakom detalju ambijenta “Kredence” sljubljena je s umjetnošću spravljanja jela, a ona doista osvajaju svježinom, bojom, okusom, mirisom, a još i zdravo hrane svaku stanicu vašeg tijela.

WoW-ice su u “Kredenci” probale složene salate od masiranog kelja, paštete i namaze uz sirove krekere, raw pizzu, tjesteninu od tikvica s raznim umacima, kelj čips, eliksire, detox čajeve, smoothie, žitnu kavu, bademovo i konopljino mlijeko, kolače od jagoda, naranča te praline od čokolade i sezama.

Pile su pjenušavo vino Tenuta Sant’Anna Prosecco, savršeno rješenje za duge, vrele ljetne večeri.prosecco

Prosecco Extra Dry, Prosecco Millesimato Brut i Prosecco Rose Cuvee, sve su poznatiji vinoljubcima, a mogu se naći u vrhunskim vinotekama, hotelima, te klupskim i lounge prostorima.

A što je Prosecco?

Pjenušavo talijansko bijelo vino, suho ili polusuho, porijeklom sa sjevera Italije i uzgaja se samo na tom području, konkretno u regiji Veneto, odakle je i proizvođač Sant’Anne, regije Friuli Venezia Giulia, područja Conegliano, Valdobbiadene, te okolice Trevisa.

Prosecco je postao sve češća dobra zamjena za mnogo skuplji francuski šampanjac.

Zaključak: Kredenca je pravo mjesto za ženska druženja i razgovore, a Tenuta Sant’Anna izvrsno piće u kojem treba uživati rashlađenome.

Otkriven je čitav jedan novi svijet i način pripreme hrane, a o čemu su Sandra i Ornela uvijek spremne govoriti, a po potrebi se mogu dogovoriti i organizirati i radionice i tečajevi za pripremu sirove hrane.

U Kredenci se održavaju i kreativne radionice vezano za restauriranje i oslikavanje namještaja, a postoji i mogućnost za održavanje manjih team buildinga, predstavljanja projekata i brain storminga jer je poznato da mozak bolje radi uz sirovu hranu.

“Kredenca” je  otvorena radnim danima od 12 do 21, a subotom od10 do 15, a Tenuta Sant’Anna potražite u trgovinama.

Nećete požaliti.

Alis Marić

Sanja Muzaferija

Foto: Marija Vukelić

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

wine4dummies shop

Uz knjigu Vino za neznalice...

U Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se neobična kolekcija „vina za neznalice“. Kolekcija se sastoji dva crna i dva bijel…