Kredenca ugostila članice udruge WOW
Sirova hrana odlično se sljubljuje uz Tenuta Sant’Anna Prosecco

WoW-ice su u “Kredenci” probale složene salate od masiranog kelja, paštete i namaze uz sirove krekere, raw pizzu, tjesteninu od tikvica s raznim umacima, kelj čips, eliksire, detox čajeve, smoothie, žitnu kavu, bademovo i konopljino mlijeko, kolače od jagoda, naranča te praline od čokolade i sezama
U srijedu, 16.05.2012., dvadesetak članica grupe WoW/Žene i vino okupilo se u šarenom svijetu starog namještaja i sirove hrane, restoranu“ Kredenca“ na Svačićevom Trgu, u središtu Zagreba.
Već dolaskom na ulazna vrata postaje jasno da se ovdje ulazi u “neki drugi svijet ” u kojem vlada raskoš boja i šarenila i šarmatan stari, obnovljeni namještaj kojem je ponovo udahnuta duša.
Dvije kreativne i maštovite prijateljice, Sandra Mulović i Ornela Šare, osmislile su ovaj izložbeni prostor, u kojem se od veljače priprema i sirova hrana, nadjenule mu starinsko i simaptično ime Kredenca i krenule u avanturu.
Tako je nastalo uistinu jedinstveno mjesto u srcu Zagreba, za uživanje u iznimno finoj, ukusima bogatoj hrani, ljekovitim napitcima i neodljivim kolačima.
Umjetnost u svakom detalju ambijenta “Kredence” sljubljena je s umjetnošću spravljanja jela, a ona doista osvajaju svježinom, bojom, okusom, mirisom, a još i zdravo hrane svaku stanicu vašeg tijela.
WoW-ice su u “Kredenci” probale složene salate od masiranog kelja, paštete i namaze uz sirove krekere, raw pizzu, tjesteninu od tikvica s raznim umacima, kelj čips, eliksire, detox čajeve, smoothie, žitnu kavu, bademovo i konopljino mlijeko, kolače od jagoda, naranča te praline od čokolade i sezama.
Pile su pjenušavo vino Tenuta Sant’Anna Prosecco, savršeno rješenje za duge, vrele ljetne večeri.
Prosecco Extra Dry, Prosecco Millesimato Brut i Prosecco Rose Cuvee, sve su poznatiji vinoljubcima, a mogu se naći u vrhunskim vinotekama, hotelima, te klupskim i lounge prostorima.
A što je Prosecco?
Pjenušavo talijansko bijelo vino, suho ili polusuho, porijeklom sa sjevera Italije i uzgaja se samo na tom području, konkretno u regiji Veneto, odakle je i proizvođač Sant’Anne, regije Friuli Venezia Giulia, područja Conegliano, Valdobbiadene, te okolice Trevisa.
Prosecco je postao sve češća dobra zamjena za mnogo skuplji francuski šampanjac.
Zaključak: Kredenca je pravo mjesto za ženska druženja i razgovore, a Tenuta Sant’Anna izvrsno piće u kojem treba uživati rashlađenome.
Otkriven je čitav jedan novi svijet i način pripreme hrane, a o čemu su Sandra i Ornela uvijek spremne govoriti, a po potrebi se mogu dogovoriti i organizirati i radionice i tečajevi za pripremu sirove hrane.
U Kredenci se održavaju i kreativne radionice vezano za restauriranje i oslikavanje namještaja, a postoji i mogućnost za održavanje manjih team buildinga, predstavljanja projekata i brain storminga jer je poznato da mozak bolje radi uz sirovu hranu.
“Kredenca” je otvorena radnim danima od 12 do 21, a subotom od10 do 15, a Tenuta Sant’Anna potražite u trgovinama.
Nećete požaliti.
Alis Marić
Sanja Muzaferija