Osmišljen još jedan koncept zdrave ishrane
Smart Food – novi koncept zdrave hrane u zagrebačkom Bon Appetitu

Otkrijte kako „jesti pametno“ uz novi koncept zdrave hrane – Smart Food koji su kreirale Marina Vojković i dr. Donatella Verbanac
Smart food, odnosno „pametna hrana“ kako i sam naziv govori, novi je i pomno osmišljen koncept zdrave ishrane koji se od travnja može kušati u ponudi zagrebačkog restorana Bon Appetit.
Iza zaštićenog koncepta Smart Fooda stoji tim kulinarskih kreativaca restorana Bon Appetit na čelu s Marinom Vojković (na fotografiji) koja je posljednjih godinu dana zajedno sa suradnicom dr. Donatellom Verbanac, docenticom Odjela za međustaničnu komunikaciju Centra za translacijska i klinička istraživanja pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu, razvijala novi brand zdrave hrane u potpunosti prilagođen suvremenom čovjeku i njegovom užurbanom načinu života.
– Smart food je primjeren ljudskom organizmu, njegovom metabolizmu, te potiče pozitivne procese u našem tijelu i pomaže održavanju općeg zdravlja. Takvom prehranom čovjek dobiva veću energiju bez osjećaja težine u želucu i nakon takvog obroka može nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim radom. – tumači Marina Vojković.
Ona je s dr. Donatellom Verbanac sastavila Smart Food jelovnike u Restoranu Bon Appetit koje svakodnevno za sve ljubitelje zdrave hrane, priprema chef Berislav Lacković.
Jelovnik prati godišnja doba
Uvijek promjenjivi, živi jelovnik Smart Fooda prati godišnja doba, a posebna se pažnja uvijek pridaje odabiru namirnica.
– U prvom redu naglasak smo stavili na izvrsnost namirnica, od osnovne namirnice, poput kvalitetnog mesa i morskih plodova do popratnih poput soli, ulja, začina, batata, amaratha, macadamije, zaboravljenog pira ili krupnjaka. – naglašava Berislav Lacković, chef kuhinje restorana Bon Appetit.
– Kod pripreme svakog jela pomno vodimo računa na koji način se nešto kuha i na kojoj temperaturi kako bi se sačuvale sve nutritivne komponente. – nadovezuje se Marina Vojković te nastavlja tumačiti koliko je pri svakom Smart Food obroku važna kombinacija pojedinih namirnica.
Važnost kombiniranja namirnica
– Upravo smo detaljnom i vještom kombinacijom namirnica pa tako i sinergijom određenih biološki aktivnih spojeva u njima u mogućnosti ponuditi obrok u kojem smo maksimalno iskoristili sve hranjive i biološki aktivne tvari koje su sadržane u priređenim namirnicama i jelima.
Na taj način, s našim Smart Food konceptom, stvorili smo čitavu paletu raznovrsnih i ukusnih obroka koji su prilagođeni današnjem čovjeku, te koji nikada ne opterećuju organizam, nego mu vraćaju snagu, osiguravaju vitalnost i dugovječnost. – zaključuje Marina Vojković, otkrivajući da je Smart Food već u prvih nekoliko dana koliko se nalazi na jelovniku restorana Bon Appetit vrlo brzo stekao svoje poklonike.
Ukusna i funkcionalna pića
Valja naglasiti da Smart Food koncept nudi jela za najrazličitije ukuse – bilo da ste poklonik njoka od mrkve u umaku od bukovača i limuna ili primjerice tagliatella od rogača s kozicama i motarom ili vas više zanima onaj slatki dio koji dolazi na kraju, pa se odlučite za tortu od maslinovog ulja koju će vam poslužiti uz kremu od limuna, svatko će u Bon Appetitu pronaći izazov za sva osjetila!
Također, ljubitelje zdrave hrane očekuju i Smart Food funkcionalna pića pripremljena u obliku sokova od kombinacije voća i povrća, koji na ljudski organizam djeluju okrepljujuće i čiste ga od toksina, a pri tom su izuzetno ukusni, što je uostalom bitna činjenica za sve što Smart Food koncept nudi – zdravo, ali doista i vrlo ukusno!
P.R. / foto : http://www.bonappetit.hr