Gostovanje vrhunskih chefova iz Geraniuma u Puli
Sous chefovi restorana s 3 Michelinove zvjezdice gostovali u Ribarskoj kolibi

Sous chefovi uglednog danskog restorana s tri Michelinove zvijezdice Geranium iz Kopenhagena, jednog od 50 najboljih na svijetu, Feskos Thaonos i Nenad Jovanović u suradnji s chefom pulske Ribarske kolibe Mariom Bobanovićem sljubili su specijalitete vrhunske gastronomije s najboljim vinima iz regije.
Michelinove zvjezdice asociraju na prestižne svjetske restorana i proslavljene chefove. Upravo se takva asocijacija može vezati i uz restoran Ribarska koliba u sklopu istoimenog resorta. Pulski restoran sa stoljetnom tradicijom može se sada pohvaliti gostovanjem kuhara s iskustvom kuhanja u restoranu s tri Michelin zvjezdice. Gostovali su sous chefovi uglednog danskog restorana Geranium iz Kopenhagena, Feskos Thaonos i Nenad Jovanović koji su u suradnji s chefom Ribarske kolibe Mariom Bobanovićem sljubili specijalitete iz europskih restorana s tri Michelin zvjezdice s najboljim vinima iz regije.
Što ih je inspiriralo za Michelinovu večer u Ribarskoj kolibi objasnile su gastro zvijezde restorana Geranium:
„Pravo zadovoljstvo bilo je kuhati u ovakvom prekrasnom ambijentu kakav ima Ribarska koliba. U većini slučajeva kuhinje su u drugom planu i skrivene u pozadini no večeras smo imali priliku pripremati i kreirati vrhunska jela i to pred samim gostima te im tako približiti umjetnost kuhanja. Trudili smo se svaku namirnicu približiti gostu te osobno im predstavljati svako jelo i vino koje ga prati. Zadovoljstvo su pokazali i sami gosti koji su s interesom pratili tijek kuhanja i uživali u vrhunskim delicijama popraćenim izvrsnim vinima iz regije od kojih posebno ističemo bijelo vino Carolina Bela iz Jakončič vinarije. Nema većeg chefovog zadovoljstva nego kada može vidjeti pozitivnu reakciju gostiju na našu ljubav prema kuhanju i istinsko uživanje u tome.“
Veliko oduševljenje konceptom događanja pokjazao je i Aljoša Jakončić, slovenski vinar koji je u samom vrhu viodećih vinara regije.
“Drago nam je što smo bili dio ove pop up Michelinove priče. Polaskani smo što je naše bijelo vino Carolina Bela odabrano od strane chefova iz čuvenog restorana Geranium i stručnog tima Ribarske kolibe koji su je sparili sa zanimljivim specijalitetom s goveđim obrazima, korijenom od celera i hrskavom pilećom kožicom. Tako smo pokazali koliko je Carolina Bela svestrana sorta koja ide s raznoraznim okusima u kuhinji što ni ne čudi jer je upravo ove godine postigla ocjenu 95+ i osvojila zlatnu medalju na najvažnijem vinskom natjecanju na svijetu, Decanter World Wine Awards.”
Uz Jakončič vina, na vinskoj karti Michelinove večeri našli su se i Prešurićeva Misal Istra, Bolfanov Sauvignon Blanc, Benvenutieva odležana Malvazija, Roxanichev Vintage Rose, Tomazov Sesto Senso, Ivan Dolac Barrique PZ Svirče, Rossijev Teran i Cattunarova Muškat Ruža.
Tako je Ribarska koliba svojim gostima pružila spoj kvalitetnih namirnica, vrhunska vina i nezaboravni doživljaj čime je obogatila hrvatsku gastro scenu.