Život poslije Masterchefa
Srđana Jevtić ljeto provodi kuhajući za nautičare na Jadranu

Poznata amaterska kuharica razmišlja o ponudi da nakon ljetne sezone kuha u Švicarskoj
Srđana Jevtić, superfinalistica popularnog TV showa Masterchef ljeto provodi jedreći po Jadranu i kuhajući za nautičare.
Prvi posao dobila je u lipnju kada je posredstvom agencije Yacht Base kuhala za peteročlanu obitelj iz Ukrajine koja je na krstarenje krenula iz Šibenika, a u tjedan dana obišli su Skradin, Trogir, Vis, Lastovo, Hvar i Rogoznicu.
U razgovoru za Večernji list, Srđana priznaje da je u početku imala malu tremu jer prije nije radila ovakav posao, ali čim su se upoznali, sve je bilo lakše.
Pripremala im je hobotnicu s temeljcem od škampa, hlapa, umak od jastoga s paštom, meso iz repa jastoga u umaku od kadulje, češnjaka i maslaca te druge delicije mediteranske kuhinje.
Klijentima je na jedrilici pokazala i što je naučila u Masterchefu, poput telećeg karea koji je marinirala medom, maslinovim uljem, sjemenkama anisa i umakom od soje, posluženog uz umak od prošeka i gratinirani koromač te salatu od rikole.
Desert je zbog ograničenih uvjeta na moru napravila samo jednom i to kremu od mascarponea s malinama i svježom mentom.
Srđana trenutno kuha za jednu meskičku obitelj na krstarenju Jadranom, a razmišlja i o ponudi da od jeseni kuha u Švicarskoj.
D.S./foto Masterchef, Nova TV