Otvoren Tjedan restorana Hrvatska
Sto hrvatskih restorana u kojima se može jesti za sto kuna

Od 26. rujna do 10. listopada restorani uključeni u akciju nude posebno osmišljene jelovnike po fiksnoj cijeni
Gastronomska manifestacija Tjedan restorana Hrvatska otvorena je uz Brunch na Oleander terasi Hotela Regent Esplanade u Zagrebu.
Više od trideset renomiranih restorana iz Zagreba i okolice svojom su maštovitom ponudom razdražili nepca svih uzvanika i pripremili savršeni uvod u najukusniji tjedan u godini. Za osvježavajuće koktele pobrinuli su se hotelski barovi, sudionici akcije „Na Cocktail u hotel“.
American Express Tjedan restorana Hrvatska održava se u periodu od 26. rujna do 09. listopada 2011. godine, a u akciji sudjeluje više od 100 renomiranih restorana iz svih regija Hrvatske koji zadovoljavaju stroge kriterije organizatora.
U navedenom razdoblju restorani gostima nude posebno osmišljene jelovnike.
Svaki jelovnik je slijed od tri jela (predjelo, glavno jelo i desert) po fiksnoj cijeni od 100 kn. Većina restorana u ponudu uključuje aperitiv ili čašu vina. Vrijednost ponuđenih jela u redovitoj je ponudi minimalno 40 % veća.
Tjedan restorana Hrvatska inspiriran je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, a cilj joj je približiti kulturu objedovanja u restoranima što većem broju građana, promovirati restoransku kulturu, potaknuti interakciju ugostitelja i posjetitelja te oživjeti gastro scenu Hrvatske.
Popis restorana možete pronaći ovdje.
R.I./foto www.tjedanrestorana.com