MASTERCHEF – KUTIJA IZNENAĐENJA ZA SRIJEDU 27. TRAVNJA
Tartufi zbunili kandidate za Masterchefa

U Testu kreativnosti kao pobjednik prethodne Kutije iznenađenja Vedran Beg bira glavnu namirnicu – tartuf. Dok se mnogi neće snaći, neki kandidati će se oduševiti i čak navesti žiri da im ponudi posao.
Kao pobjednik Kutije iznenađenja Vedran Beg ima pravo izabrati glavnu namirnicu u smočnici. Tri namirnice su ponuđene: kozji sir, tartuf i meso istarskog goveda boškarina, a Vedran odabire tartuf.
Vedran prvi bira i dodatnih sedam namirnica u smočnici, a ostali kandidati u smočnicu idu u grupama po osmero i imaju također dvije minute za odabir namirnica. Za kuhanje s tartufom imaju sat vremena.
Nakon kuhanja žiri kuša jela kandidata od kojih je većina tartufe pripremala prvi put u životu. Radovan će prokomentirati Željani, koja nesretno kombinira tartufe s gorgonzolom, da joj to jelo može proći ”jedino na kućnim domjencima”.
Najslabiji kandidati za kaznu moraju prati suđe.
Bojanovo jelo žiri će ocijenit bljedunjavim, Davora će Mate poučiti kako se tartuf riba na hranu, dok će od Nastasje žiri puno očekivati, ali prema riječima Radovana neće ih oboriti s nogu. Prvo jelo u kojem će dominirati tartufi i koje će žiri pohvaliti je Anino jelo. Ivan je prema riječima žirija prije imao jaču kuharsku vatru ”koja se stišala na bonacu”, pa treba vidjeti kako se snašao s tartufima.
Emisija je na programu Nove TV u srijedu u 21,50
Uz generalno neiskustvo s tartufarskim jelima, pojedini članovi će ipak izazvati prilično zadovoljstvo strogih kuhara, neke će pitati traže li posao, a drugima reći da im ”skidaju kapu”.
Slabi kuhari za kaznu će prati suđe, a pobjednik izazova otići u dvoboj s poznatim šefom kuhinje.
autor: Ivan Zidar