Jedinstveno gastro-iskustvo na neobičnoj lokaciji

The Gypsy Table nakon Dubrovnika stiže u Zagreb

Gypsy Table_7

Zanimljivo gastro-događanje The Gypsy Table održat će se prvi put u Zagrebu, 9. prosinca 2016. godine od 19 do 23 sata na zasad još tajnoj lokaciji.

Ako volite dobru hranu začinjenu prstohvatom iznenađenja ili jednostavno želite izaći na večeru u neki neobičan ambijent, onda ovo “lutajuće” gastro-iskustvo nikako ne smijete propustiti.

Svaki Gypsy Table održava se na pomno odabranoj i neočekivanoj lokaciji.

Možda će vas tako jednom dočekati večera uz svijeće u klaustru srednjovjekovnog samostana, a drugi put dugi stol na vrhu planine.

Uz uvijek posebnu lokaciju, svaki “stol” presvučen je novom temom, a na tanjurima se isto jelo nikada ne pojavljuje dvaput, dok originalni jelovnik svaki put iznova kreira tim vrhunskih kuhara uz pomoć poznatih gostiju chefova.Gypsy Table_1

Na ovom stolu iznenađenja nikada ne nedostaje – lokacija i jelovnik ostaju tajni do samoga kraja.

Na prvom zagrebačkom izdanju, pod okriljem teme Što je staro, sada je opet novo, goste očekuju okusi novog i drugačijeg proizašli iz suradnje vrhunskih domaćih i stranih chefova Tonija Ercega, Richarda Gruice, Damira Šarića, Priske Thuring i Lucije Tomašić.

Pri osmišljavanju jelovnika posebna pažnja posvetit će se autohtonim hrvatskim proizvodima i Slow Food prezidiju Pelješkom vareniku, a dio lokalnih namirnica domaćih OPG-ova nabavit će se na Malom placu, poznatoj “mobilnoj” tržnici prirodne i organske hrane.

Dosad su u Hrvatrskoj održana dva Gypsy Table događanja, oba u Dubrovniku – prvi u jednoj od lađa u Lazaretima, produžetku dubrovačkih zidina koja se u srednjovjekovno doba koristila kao karantena za pomorce, dok se drugi održao u dubrovačkom Akvariju.

The Gypsy Table humanitarnog je karaktera i dio prihoda donira u lokalne dobrotvorne ustanove.

Prva dva izdanja pomogla su skloništu za pse lutalice na Žarkovici te dječjem domu Maslina u Dubrovniku.

Ovoga puta, pažnja će biti posvećena djeci u Zagrebu kojoj je potrebna pomoć, a svaki gost, povodom božićnih blagdana, može prigodno donijeti i poklon za djecu, kao i donirati dodatan iznos prilikom kupnje ulaznice.

Ulaznice možete kupiti na www.gypsytable.eventbrite.compo cijeni od 75 eura po osobi (ili 140 eura za dvije osobe).

Više informacija o ovom posebnom događanju pronađite na www.gypsytable.com ili FB stranici.Gypsy Table_5

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…