Novo izdanje na kioscima

Tiskana kuharica s receptima finalista Masterchefa

globus kuharica

Popularni kuhari amateri iz showa Masterchef osmislili su trideset novih recepata

Mjesec dana nakon što je splasnula euforija oko Masterchefa na tržištu se pojavila zanimljiva brošura pod nazivom „Zvijezde Masterchefa kuhaju“. Riječ je maloj knjižici obima 52 stranice koja se može nabaviti kupite li Globus od 15. srpnja, a koja sadrži trideset recepata koje je pripremilo deset finalista.

Pobjednik Masterchefa Šime Sušić koji obožava ribu nije iznevjerio poklonike pa nudi recept za morski trio (tartar od tune, tartar od sipe i salata od puža), trlju na povrću i marokansku tortu.

Supefinalistica Srđana Jevtić također je okrenuta morskim delicijama pa predstavlja predjelo od hobotnice, „triplet“ od tune i Sherwoodsku panna cottu.

Matija Nikolić nudi čiteteljima recepte za gustu juhu od škampa i prnjavica kao predjelo i „janjeću priču“ za glavno, te zapečeno voće s kremom i dresingom od mente i maline.

Krumpir je bitan sastojak kuhinje Bojana Končara koji predlaže salatu na bazi krumpira i inćuna, potom piletinu s pancetom, sirom i timijanom te prigodan ljetni kolač.

Davor Šreng predlaže za ljetne dane juhu od krastavaca i mlaćenice, marinirane inćune s bogatom salatom i slatke sendviče od ribizla.

Jedan od velikih favorita za Masterchefa, Vedran Beg prezentira se salatom od jabuka, krušaka, špinata i mahuna, potom „Podravinom na tanjuru“, što je drugo ime za punjene tikvice i popečke, te kremom od malina.

Trogirski chef Robert Predrag Žmire nudi recept za tartar od orade s mariniranim škampom, brancina s baby tikvicama i za desert – pikantni sladoled.

Željana Ančić slijed je složila od salate s pestom, tajlandskim curryjem i cheesecakeom, dok se Ana Kovačević Pilepić predstavlja osebujnim receptom za inćune u motru, grdobinom s vinom pod pekom i Pavlom tortom s malinama.

Ljubo Matulin zaključuje niz od trideset recepata carpacciom od grdobine, tunom u sezamu s curry umakom i slatkišem Dadyka – krispi čokoladom s narančom.

Zanimaju li vas detalji ovih recepata – potražite ovu zanimljivu kuharicu na kioscima.

G.A.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

masterchef finalisti

Uskoro treća sezona...

Umjesto amatera, u novom izdanju kulinsrkog reality showa nastupit će celebrityji, a promjena će biti i u sastavu žirija Ljubitelji…

logo masterchef

Nova TV se ispričala zbog...

Iz Nove TV stiglo je službeno objašnjenje o snimanju i emitiranju dvije različite završnice Masterchefa koje prenosimo u cijelost…

mc2-stanko i caslav

Jelo Časlava i Stanka Dino...

Jela koja su se bazirala na janjetini, crnim trubačama i rabarbari bila su žestoko kritizirana, a nakon što su svi natjecatelji dobil…

MC2-ribarnica

Martina iz Šibenika...

Martina Ristić Stipandžija, devetnaestgodišnja trgovkinja iz Šibenika napustila je Masterchef. Između troje kandidata koji s…