U Termama Tuhelj održano je četvrto izdanje 'Chtefa Zagorskog chefa'

Titulu ‘Chtefa zagorskog chefa’ za 2014. ponio Tomislav Kožić

POBJEDNICI

U srijedu, 29. listopada 2014. godine u hotelu Well, u Termama Tuhelj održano je četvrto izdanje „Chtefa Zagorskog chefa“, velikog kulinarskog showa kojeg je organizirala Krapinsko-zagorska županija.

Titulu „Chtefa Zagorskog chefa“ osvojio je Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj, kojemu je ovo treća uzastopna pobjeda na natjecanju.

Tomislav je stručni žiri, na čelu sa Ivicom Štrumlom, chefom kuhinje hotela Palace u Zagrebu, osvojio jelom koje je nazvao „Purica na dlanu“.

Drugo mjesto ove godine osvojio je Marko Živaljić iz Majsecovog mlina, dok je treće mjesto pripalo Mislavu Božiću iz hotela Villa Magdalena.  

Kao i prijašnjih godina, tako je i ove godine snage odmjerilo sedam vrsnih kuhara iz Zagorja.

Osim nagrađenih, na ovom kulinarskom natjecanju nastupili su i Mirko Ljubić iz restorana Dvorac Mihanović, Tihomir Ljubej iz Krass hotela – Toplice hotel, Josipa Antolić iz Ville Zelenjak-Ventek i Zdenko Tisanić iz restorana Stara škola.

Natjecatelji su ove godine imali zadatak pripremiti glavno jelo i desert od autohtone zagorske šljive, mesa zagorskog purana, inače prvog proizvoda u kategoriji svježeg mesa koji je u Republici Hrvatskoj  dobio  oznaku zemljopisnog porijekla te zagorskih mlinaca.

Nagrade su pobjednicima uručili potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Branko Grčić, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol i predsjednica Skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

Posjetitelji su, osim degustiranja jela koja su pripremali natjecatelji, mogli uživati i u štruklima i kolačima koje su pripremile sudionice manifestacije Babičini kolači, ali i brojnim drugim zagorskim delicijama te vrhunskim zagorskim vina i pjenušcima poznatih zagorskih vinara, koji osvajaju brojna priznanja na domaćim, ali i svjetskim izložbama.

Uz Ivicu Štrumla, u stručnom žiriju ove su godine bili Branko Čukelj, chef kuhinje u hotelu Sheraton i  dopredsjednik hrvatskog kulinarskog saveza, Slavko Večerić chef restorana Turist i počasni član Hrvatske kulinarske akademije.

R.I.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

zebrano-struklijada1

Nabolje domaće štrukle radi...

U subotu, 14. svibnja 2016. godine u prostoru vodenog parka Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama održana je Štruklijada, tradicionaln…

babičini kolači 2016 pobjednice

Zagorska 'najbabica' za 2016....

Jubilarna, deseta po redu manifestacija „Babičini kolači“ priređena je u subotu, 16. travnja 2016. godine u Zagorskim Selima.…

Proglašenje pobjednika struklijade

Štruklijada 2013. - Najbolji...

Prvo mjesto ove godine zauzeli su zagorski štrukli Kleti Kozjak iz Sv. Križa Začretje, na drugom su mjestu štrukli Tradicijskog tur…

struklijada

Štruklijada u Svetom Križu...

Štruklijada – Izbor najboljih zagorskih štrukli i kulinarski show –održat će se u subotu, 11. svibnja 2013. godine od 15,0…