Spektakl okusa za 25 sretnika

Tjedan restorana Plus organizirao prvu tajnu večeru u Hrvatskoj

Vecera 1

Uzvanici nisu znali gdje idu, kako će doći do odredišta, što će jesti i što piti, te s kim će sjediti za stolom, a na kraju su uživali u majstorijama Jeffreyja Velle, chefa u Regent Esplanadi

Tjedan restorana Plus organizirao je u četvrtak, 16. veljače prvu Tajnu večeru u Hrvatskoj.
Sve, inače nužne informacije, ovoga puta bile su tajna.
Uzvanici nisu znali gdje idu, kako će doći do odredišta, što će jesti i što piti, te s kim će sjediti za stolom.
Zainteresiranih i prijavljenih gurmana, znatiželjnika i avanturista bilo je više od tisuću.
Finale ove neobične akcije uslijedilo je u četvrtak navečer kada se dvadeset i pet sretnika okupilo na dogovorenom mjestu odakle su do tajne destinacije gosti prevezeni Citroen vozilima DS3, DS4 i pretpremijerno s DS5.
Sama večera organizirana je, na iznenađenje gostiju koji su platili po 100 kuna, u Smaragdnoj dvorani hotela Regent Esplanade, najveličanstvenijem prostoru za događanja u Zagrebu.
Pod vodstvom talentiranog i višestruko nagrađivanog chefa, Jeffreyja J. Velle tim kuhara za goste Tajne večere pripremio je spektakl okusa.
Slijedom od pet jela stručno sparenih s vrhunskim vinima oduševili su sve prisutne.
Za sve vas koji niste bili na tajnoj večeri donosimo javni menu.
Amuse boucheAmuse bouche
3 različita kruha
N2O kruh, hrskavi panko kruh, zdravi kruh od pira
Tomac Classic brut

 

 

Škampi i svinjetinaSkampi i svinjetina
Involtini od jadranskog škampa, pita od odojka, gel od smrčka
Mendek Mozaik plavac mali barrique 2008.

 

 

Carbonara – retrospektivaCarbonara - retrospektiva
Bosiljak, bottarga od tune, 60 mjeseci star parmezan, pjena i prah, ulje dimljenog čilija i žumance
Trapan – Malvazija Uroboros 2010.

 

 

Gorka zimska lasagnaGorka zimska lasagna
Pečena golublja prsa (pazite na sačmu), teleća rebrica bez kosti, ljubičasti krumpir, 100% gorki kakao
Saints Hills –Dingač 2009.

 

 

Čokolada i sirCokolada i sir
Wafli s 48 mjeseci starim parmezanom, mascarpone i bijela čokolada, sladoled od 90% gorke čokolade
Tomac Rose

 

 

I.Zidar/ foto: Tjedan restorana Plus

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

wine4dummies shop

Uz knjigu Vino za neznalice...

U Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se neobična kolekcija „vina za neznalice“. Kolekcija se sastoji dva crna i dva bijel…