Jedinstvena ponuda u restoranu Vine Vault

Tom Gretić u svom restoranu uveo “stol šefa kuhinje” s pogledom na kuhare

gretic

Stol šefa kuhinje u rovinjskom Vine Vaultu postavljen je za maksimalno šest osoba i nalazi se usred same kuhinje pa gosti mogu u potpunosti uživati u atmosferi i interakciji s kuharima

Tom Gretić, jedan od vodećih hrvatskih kuhara, proslavljen u Masterchefu Nove TV, napravio je nove iskorake u profesionalnoj karijeri.

Uz dosadašnji posao glavnog kuhara u rovinjskom restoranu Vine Vault preuzeo je i posao direktora hotela Monte Mulini u kojem se restoran i nalazi.

–          Ako je to kome bilo čudno, prvenstveno je bilo meni – izjavio je Gretić za Novi list i nastavio – u meni se bore dva čovjeka, šef kuhinje kojem je u opisu radnog mjesta da od direktora traži još i još počevši od namirnica i drugi, direktor, koji se trudi sve to stopirati ili bar zabremzati.

Druga velika novost u Gretićevom rovinjskom Vine Vault je uvođenje takozvanog chef’s tablea.

Prvi je to stol šefa kuhinje u Hrvatskoj.

Takav stol slavni su francuski chefovi čuvali za svoje prijatelje ili VIP goste, no sada ga, kao ekskluzivnu mogućnost može rezervirati svaki gost Gretićevog restorana.

–          Svjetski je trend da se kuhinje otvaraju i gostima nude pogled u svoj svijet – naglašava Gretić uvjeren da se tako demistificira profesionalna kuhinja i gostima omogućuje sudjelovanje u uzbuđenjima i emocijama koje krije rad u živopisnoj kuhinji dobrog restorana.

Stol šefa kuhinje u rovinjskom Vine Vaultu postavljen je za maksimalno šest osoba i nalazi se usred same kuhinje pa gosti mogu u potpunosti uživati u atmosferi i interakciji s kuharima.

Menu večeri se osmišljava i nastaje iz komunikacije kuhara i gostiju koji sugeriraju, pitaju i zahtijevaju, ali u konačnici ipak nemaju direktan dodir s pripremom hrane.

Ipak, jedinstvena je to prilika da upoznaju rad kuhinjske brigade u punom zamahu.

Poželite li rezervirati chaf’s table kod Toma Gretića, na raspolaganju ćete imati i sommeliera koji će vam pomoći u snalaženju među 600 etiketa vina, a kao što i pretpostavljate, sve ima svoju cijenu pa ćete mjesto za ovim ekskluzivnim stolom platiti – tisuću kuna.

Ivan Zidar / foto: Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

mc2-petra i Nans Gaillard

Kuhar iz jednog od vodećih...

Nans Gaillard koji se u Izazovu šefa kuhinje suprotstavio Petri Plantak  radi u restoranu kojeg krase dvije Michelinove zvjezdice …

gretic

Tom Gretić rijetko gleda...

U Hrvatskoj smo sluge smrznutog, konzerviranog i polugotovog – smatra Gretić demistificirajući pritom i mit o odličnim hrva…

palfi - lesar

Pobjednički pohod Marka...

Nikola  se nada da će sada u paru s Palfijem možda nastaviti tako i pobijediti u nadolazećem  Izazovu šefa kuhinje Marko Palfi i Nik…

ivona kristina filetira skarpinu

Ivona Kristina radila brudet...

Chef Toni Bjelančić, iz restorana Gastro Mare glatko je pobijedio Ivonu Kristinu s 13 prema 10, a sva tri člana žirija dala su prednos…