Vrhunac Festivala čokolade u Opatiji

Torta duga petnaest metara ‘planula’ u sat vremena

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U izradu Carske torte  utrošeno je 360 jaja, 30 kg brašna, 20 kg šećera, 7 kg badema, 25 kg čokolade, dvije litre amaretta, litra ruma i 20 litara šlaga

Premda pogled u tmurno nebo nad Kvarnerom u subotu ujutro nije mnogo obećavao, posjetiteljima drugog dana Festivala čokolade u Opatiji ipak se posrećilo da bez kišobrana prošeću glavnom opatijskom ulicom i uživaju u čokoladnim slasticama koje su im se nudile u hotelima, slastičarnicama i na brojnim postavljenim štandovima.

Glavna atrakcija dana bila je 15–metarska torta, koju su točno u podne na štandu ispred hotela Imperial razrezali starom austro-ugarskom sabljom opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić i predsjednik Udruge ljubitelja čokolade Boris Jurič.

Oko štanda s divovskom tortom, koja je bila tri metra duža od prošlogodišnje, očekivano se skupilo najviše čokoljubaca, koji su po cijeni od 10 kuna mogli kušati komad Carske torte Imperial, za čiju su izradu trebala dva dana.

Marija Figl, šefica tima od troje slastičara, koliko ih je sudjelovalo u pripremi, rekla nam je da je u izradu Carske torte od čokoladnog biskvita i kreme s bademima i čokoladom, ove godine utrošeno 360 jaja, 30 kg brašna, 20 kg šećera, 7 kg badema, 25 kg čokolade, dvije litre amaretta, litra ruma i 20 litara šlaga.

Torta je „planula“ u manje od sat vremena.

M.Matković

Foto: gastronomika.hr

cokoladna fontanastand opatijacoko fontana  slatina

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

kamelija kup 2014

Najbolji mladi kuhari i...

Učenici Mateja Tomašković i Marin Sambolek iz Gospodarske škole Varaždin pobjednici su 9. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a na…

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

najbolja-slastičarka-ivana-vidaković dhk

Ivana Vidaković je nova...

Sve tri prvoplasirane na ovogodišnjem prvenstvu slastičara dolaze iz Istre jer pobjednica Ivana Vidaković iz Poreča, dok su drugo…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…