Zanimljvi projekti

U bečkom restoranu Noire možete večerati u – tami

večera u tami

Večera u tami osmišljena je radi poticanja svijesti o životu slijepih osoba, a odvija se u zamračenoj prostoriji u kojoj gosti moraju odgonetati što jedu

Bečki socijalni projekt pod nazivom “Dijalog u tami” je u travnju ove godine u suradnji s restoranom “Noire” pokrenuo akciju pod nazivom “Večera u tami”.

Cilj ove akcije je poticanje svijesti o životu i preprekama s kojima se slijepe i slabovidne osobe svakodnevno susreću te stvaranje novih radnih mjesta za osobe s oštećenjima vida.

Nakon što gosti u predvorju restorana popiju aperitiv i odaberu meni koji žele konzumirati, oduzimaju im se sve svijetleće stvari koje se zatim zaključavaju u pojedinačnim sefovima.

Slijepi vodiči posjetitelje potom odvode u posve zamračenu prostoriju. Kako bi napetost bila još veća, ponuđeni meniji nisu posve precizirani, tako da gosti sami moraju odgonetnuti o kojoj se npr. točno vrsti peradi radi.

Večera u pravilu traje između tri i četiri sata, a nakon jela posjetitelji u osvijetljenom lounge baru dobivaju rješenje svoga menija.

Slična se večera može konzumirati i u prostorijama “Dijaloga u tami”, gdje se posjetiteljima nudi i jedinstvena izložba, u okviru koje se ništa ne može vidjeti.

U posve zamračenim prostorijama posjetitelji mogu osjetiti samo različite mirise, vjetar na koži, pucketanje granja pod nogama i sl., a na samom kraju ture u baru mogu testirati i svoje okusne pupoljke.

R.I./foto ComPRess

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Članice organizacijskog i znanstvenog odbora

Predstavljene novosti iz...

Cilj Kongresa nutricionista u Zadru je podizanje ugleda nutricionističke struke i snaga multidisciplinarnosti kroz okupljanje nut

tjedan restorana

Kreće 9. Tjedan restorana...

I ove jeseni uživajte u fantastičnim jelima uz dobro društvo. Gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se u periodu od 3. do…

tjedan restorana

Novi 'Tjedan' nudi 53...

Najomiljenija gastro manifestacija Tjedan restorana održat će se u periodu od 7. do 16. ožujka 2014. godine, a sudjelovat će restor…

original_baguette-table-1

Poljski dizajneri kreirali...

Do sada ste doručkovali kruh za stolom, ali od sada možete doslovce jesti i s  kruha koji je postao stol Popularni francuski kruh bague…