Najveći regionalni vinski festival

U četvrtak počinje prvi dio 5. Dalmacija Wine Expa u Splitu

dwe ljudi

Počelo je odbrojavanje! Preostalo je još samo nekoliko dana do početka najvećeg regionalnog vinskog festivala, 5. Dalmacija Wine Expa. Najavljeno preko 150 poslovnih posjetitelja, te rušenje Guinnessvog rekorda.

Noviteta je mnogo, a jedan od njih je i podjela festivala u dva jednako važna dijela, u Splitu i Makarskoj.

Prvi dio festivala, onaj u Splitu, održati će se 24. i 25.04. u Hotel Radisson Blu, s ciljem da se što bolje istakne poslovni segment.

Biti će tu preko 100 najboljih vinara iz Dalmacije i ostatka Hrvatske, ali ove godine napravljen je i znatan iskorak na međunarodnu scenu.

Posjetitelji će moći kušati najbolje Tokajce iz Mađarske, zatim vrhunska vina Makedonije, odabrana vina Francuske i Slovenije te susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Potvrđen je dolazak preko 150 poslovnih posjetitelja, od F&B managera velikih hotelskih kuća do voditelja kultnih Zagrebačkih, Istarskih i Dalmatinskih restorana.

Svi oni su pozvani da degustiraju nove berbe na vinskoj sceni te da ih uvrste na svoje vinke karte za nadolazeću sezonu.

No, kako je Makarska već tradicionalno (4. godinu) domaćin ove manifestacije, samo tjedan dana nakon Splita, festival se nastavlja upravo u centru grada. 01. i 02. svibnja 2014. u sklopu Wine &Fun days na Kačićevu trgu u Makarskoj, posjetitelje očekuju probrani vinari te mnoštvo zabavnog sadržaja i koncerata, od kojih izdvajamo nastup Nene Belana & Fiumensa.

Organizatori najavljuju i Guinnessov svjetski rekord u broju ljudi koji je nazdravio u nizu. Nakon što je rekord obaran u gradovima SAD-a, Kine i Japana, nadaju se kako će rekord biti srušen baš ovdje na ponos grada, Dalmacije i cijele države.

Stoga, tjedan dana nakon Splita, svi u Makarsku!

I ove godine za posjetitelje je priremljen bogat program stručnih predavanja i radionica. Izdvajamoonu o mogućnostima i poteškoćama izvoza Hrvatskih vina koju će održati članica Le Grand Jury Europeen i specijalist za wine trade business, Marie von Ahm.

Provjeravat će se i potencijali najboljih plavaca iz berbe 2011., te bijelih dalmatinskih vina u zanimljivim radionicama pod vodstvom Saše Špiranca.

Tu je i odlična radionica koju donose predstavnici kompanije Blue Danube Wine, vodećeg uvoznika hrvatskih vina u SAD-u, Michael Newsome i Eric Danch.

Oni će otkrit potencijale američkog tržišta, navike tipičnog vinskog konzumenta, tipove vina s najvećom šansom za uspjeh te pružiti mnogo drugih korisnih savjeta temeljenih na njihovu višegodišnjem iskustvu rada s vinima i obrade američkog tržišta.

Kompletan raspored Predavanja i radionica potražite na web stranici Dalmacija Wine Expa, te se prijavite i rezervirajte svoje mjesto: http://www.dalmacijawineexpo.com/hr/prijavnica_predavanja.html

Pozivamo sve novinare da se prijave putem web-a i time ostvare besplatnu akreditaciju, da dođu na ovogodišnji Dalmacije Wine Expo i uživaju u vrhunskim vinima i bogatom festivalskom programu.

http://www.dalmacijawineexpo.com/prijavnica_akreditacija.php

P.R.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

dwe ljudi

Dalmacija Wine Expo Makarska

01. i 02. svibnja 2015. u Makarskoj – Wine & Fun days na Kačićevom trgu U svome petom izdanju ponovno će okupiti gotovo sve vodeć…

dwe ljudi

Dalmacija Wine Expo Split

DWE 2015. održati će se 24. i 25. travnja 2015. u Splitu u Hotel Radisson Blu te 01. i 02. svibnja 2015. u Makarskoj – Wine & Fun days n…

dwe makarska

Wine & Fun days u Makarskoj...

Izabrani vinari, bogati glazbeni program i rušenje Guinnessovovog rekorda Samo tjedan dana nakon Splita, zabavni dio Dalmacija Wine…

izlozba_vina_96

Dalmacija Wine Expo Makarska

Makarska, 01. i 02. svibnja 2014. Kačićev trg I ove godine za posjetitelje je priremljen bogat program stručnih predavanja i radioni…