Wine & cheese bar Paradox u Splitu
U Splitu otvoren bar za ljubitelje dobrog sira i vrhunskog vina

Jedinstven bar u Splitu gostima nudi velik broj odličnih sireva, mahom manjih dalmatinskih proizvođača i 70-ak vrsta vina
Split je od ovog ljeta bogatiji za Wine & cheese bar Paradox u kojem gosti mogu uživati u ponajboljim domaćim i stranim sirevima uz čašu vrhunskog vina.
Zoran Pejović i Marko Sučić u baru veličine 40-ak četvornih metara s ugodnom terasom poslužuju, kako sami navode, meke, srednje tvrde i tvrde sireve, a ponudu prati i netipična vinska karta u kojoj su vina podijeljena na lagana, srednje jaka i snažna vina.
Uz svaku porciju sira gostima se servira i malo džema i orašastih plodova.
Porcije sira koštaju od 25 do 49 kuna ovisno o vrsti sira, dok je raspon cijena kod vina na čaše nešto veći i kreće od 15 da bi dostigao 120 kuna.
U ponudi je 70 vrhunskih vina, ponajviše manjih vinara iz Dalmacije, ali ima i 20-ak europskih etiketa.
Slična je i ponuda sireva među kojima prevladavaju dalmatinski sirevi manjih, ali kvalitetnih proizvođača.
Wine & cheese bar je dobio ime Paradox po fenomenu poznatom kao „francuski paradoks“ prema kojem Francuzi iako jedu masne sireve i piju vino spadaju među najzdravije nacije na svijetu.
D.S. / foto: Facebook stranica Wine&cheese bar Paradox