Originalna ideja mladog rovinjskog para

U srcu Rovinja otvorena “Fritula”, prva knjižara za ljubitelje gastronomije

gastro knjizara fritula

Prva hrvatska specijalizirana gastro knjižara -„Fritula“ nalazi se u prostoru nekadašnje, prve rovinjske ljekarne

Fritule, popularna tradicionalna slastica koja se često priprema u Istri, Primorju i Dalmaciji osobito u vrijeme karnevala, poslužile su kao inspiracija mladom paru iz Rovinja, koji su pod nazivom „Fritula“ otvorili gastro knjižaru.

Dijana Volkmer i Mak Krajina (na slici dolje) odlučili su se na ovaj projekt iz lako razumljivog razloga što oboje uživaju u dobroj hrani, a i smatraju da će njihova specijalizirana knjižara privući ljubitelje gastronomije.

–         U Hrvatskoj, koliko znamo, ne postoji ništa slično pa smo tako odlučili pokrenuti nešto novo. Ovo je bio projekt u koji smo uložili dosta ljubavi i truda, prije svega kako bismo nabavili što zanimljivije naslove i pokušali zadovoljiti širok spektar ukusa. Za sada raspolažemo s nekih 500-tinjak naslova, što starih izdanja što novih, na hrvatskom i nekoliko drugih stranih jezika. – rekla nam je 24-godišnja Dijana.

Knjižara „Fritula“ nalazi se u prostoru nekadašnje, prve rovinjske ljekarne.

Želeći je učiniti što ugodnijim mjestom   knjižaru od 50-ak kvadrata maštovito su uredili tako da se unutar autentičnih kamenih zidova i podova osim polica za knjige našao i starinski namještaj s tavana kao i detalji koji ambijent čine toplim i privlačnim.

Ako ste u Rovinju, svakako posjetite  knjižaru „Fritula“ na adresi: ulica Montalbano 11, radno vrijeme: svaki dan od 10-13 te od 19-23 sata.

U međuvremenu možete navratiti i na njihovu Facebook stranicu.

Majda Matković / foto: knjižara Fritulagastro knjizara fritula2gastro knjizara fritula3gastro knjizara fritula4

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

ulje s bosiljkom glavna

Ulje s bosiljkom

Ulje s bosiljkom je odličan začin za jela od rajčica i sve ostalo povrće, kao i za ribu ili piletinu. Nije samo ukusno nego i izgleda efe…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…

lela i ognjenovic

Samoborski šef uspješno...

Deset recepata, od juhe od gljiva, krpica sa zeljem, terijeta, zelenače, do umaka Cantilly i torte Marija, sve po recepturama s kraja 19…

fritula 00

Gastro knjižara Fritula za...

Gastro knjižara Fritula započela je s radom u lipnju 2012. godine, dakle prije punih godinu dana. Danas vas sa zadovoljstvom podsjeć…