Masterchef 2: Tjedan 'okusa našeg djetinjstva'
U tjednu okusa djetinjstva gostuje Stevo Karapandža

Stevo Karapandža, poznat po emisijama prije 25 godinas Oliverom Mlakarom, danas je vlasnik restorana ‘Sonne’ u Švicarskoj nedaleko Züricha, gdje i živi, a u svom restoranu poslužuje tradicionalna hrvatska jela kao što su fuži s tartufima i brancin s blitvom
Ivoni Kristini uspjelo je nešto što do sada u MasterChef kuhinji nikome nije: uspjela je obraniti svoju prednost (od ponedjeljka) i iskoristila izbor namirnice te je (opet) odnijela pobjedu i u Testu kreativnosti.
Njezin pobjednički niz nije ostao nezamijećen.
Tako ćemo je do kraja tjedna opet gledati u Izazovu šefa kuhinje, a žiri je jasno rekao što očekuje od ove izvrsne amaterske kuharice.
„Očekujemo ‘hattrick’ ovaj tjedan“ – zaključili su optimistično Dino, Mate i Radovan.
Prije toga, u srijedu kandidati će se još jednom naći u gastroškolskim klupama.
Časlav s velikom željom očekuje novu Gastroakademiju jer se svaki put nešto novo nauči.
„Mi smo kuhari amateri i jako puno nam znači Gastroakademija. Žao mi je da nije svaki dan!“ – kaže Marko Matei.
U srijedu je profesor u Gastroakademiji – legendarna gastro-zvijezda Stevo Karapandža, koji je prije više od dvadeset godina bio pionir televizijskog kuharstva.
Vjerojatno ne postoji osoba koja bi kandidatima i gledateljima bolje dočarala okuse djetinjstva u ovom tjednu niti netko tko se na ime ovog kralja TV kuhinje ne sjeti kulinarske emisije „Male tajne velikih majstora kuhinje“ odnosno Karapandže i Olivera Mlakara.
Stevo Karapandža je danas vlasnik restorana ‘Sonne’ u Švicarskoj nedaleko Züricha, gdje i živi.
U svom restoranu poslužuje tradicionalna hrvatska jela kao što su fuži s tartufima i brancin s blitvom, a u Masterchefu kandidatima demonstrira četiri jela na, kako kaže, ‘njegov’ način.
To su gulaš, sarma, smuđ i teleća rolada punjena gorgonzolom.
Gostovanje Steve Karapandže idealno se uklapa u temu ovog tjedna, a ona – Okusi djetinjstva, osim hrane treba izazvati i emocije.
Marku Mateiju je to vrlo blisko i drago jer se još uvijek osjeća kao jedno veliko dijete.
U utorak, drugi dan u Tjednu okusa djetinjstva, glavnu namirnicu za test kreativnosti birala je Ivona Kristina kojoj je, čini se, biti u vrhu već postalo uobičajena stvar.
Ivonu Kristinu na djetinjstvo je podsjećala hobotnica.
U smočnici su je dočekali grah, kiselo zelje i sušena hobotnica , ali se ona, na razočaranje Dina Galvagna, odlučila za kiselo zelje.
Kike je očito znala što radi, jer je (opet) pobijedila.
D.S. / foto Nova TV