Festival jela pod pekom

U Valbandonu pripremili dvjesto porcija ispod ‘megačripnje’

valbandon ispod cripnje2

Turisti su imali prilike vidjeti kako se domaći majstori natječu u tradicionalnom pripremanju jela pod pekom

Tradicionalna manifestacija “Valbandon ispod čripnje” okupila je ove godine 26 ekipa koje su na valbandonskoj plaži pripremale meso i ribu pod pekom (čripnjom).

U obje kategorije, pripremi mesne i riblje čripnje pobijedili su domaćini.

Ekipa Zwei Rose potvrdila je prošlogodišnji uspjeh i pokazala se i ove godine najboljom u pripremi mesne čripnje, a ekipa Sutra najbolje je napravila riblju.

Drugo mjesto u kategoriji riblje čripnje podijelile su ekipe Optimisti i Ina millenium, a treće mjesto pripalo je ekipi Valmade.

Članovi motorističkog kluba Hornets osvojili su drugo mjesto u pripremi mesne čripnje, a treća je u istoj kategoriji bila ekipa Ferro.

Posjetitelji su imali priliku uživati i u mesu pripremljenom ispod megačripnje pod koju je stalo oko 200 mesnih porcija.

R.I./foto: KLE

Tagovi: ,

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

kamelija kup 2014

Najbolji mladi kuhari i...

Učenici Mateja Tomašković i Marin Sambolek iz Gospodarske škole Varaždin pobjednici su 9. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a na…

tomislav-karamarko-kuhar

Tomislav Karamarko iz Zadra...

Osim natjecanja kuhara, u sklopu Dana kulinarstva, održano je i 5. Državno prvenstvo slastičara u kojem je titulu najbolje zasluži…

valbandon pod čripnjom

Valbandon ispod čripnje

Valbandon, Plaža, 24.08.2013. 18:00 – 24:00 h Natjecanje u pripremanju jela na tradicionalni istarski način ”ispod č

rakija istra

Apsolutni pobjednik smotre...

Maurizio Radovan osvojio je prva mjesta u čak tri kategorije: za najbolju bisku, najbolju rakiju od rute (rude) i za najbolju brinjeva…