Arena ugostila ljubitelje ića i pića
U Zagrebu održan Hrvatski festival hrane i vina

U zagrebačkoj Areni je od 3. do 5. travnja održan drugi Hrvatski festival hrane i vina s izložbenim dijelom te radionicama i predavanjima.
Posebnost ovogodišnjeg festivala je raznolik sadržaj koji je podijeljen u 4 kategorije – vino, gastronomija, slastice i HoReCa te bogat program koji su kroz tri dana Festivala posjetiteljima omogućili da kušaju fina jela, posjete besplatne edukativne radionice, predavanja i okrugle stolove.
Posjetitelji su tako mogli kušati jela koja su pripremili renomirani talijanski kuhar Renato Rizzardi, chef s Michelinovom zvijezdicom iz restorana La Locanda di Piero iz Vicenze ili chef opatijske Bevande Andrej Barbieri.
U sklopu Festivala prezentirale su se i udruge poput klastera pršuta, grupacije tjestenina, udruge slavonskog kulena i kulina, udruge Graševina Croatica te udruge peljeških, međimurskih i drugih vinara.
Prisustvovali su i neki od najistaknutijih hrvatskih vinara kao što su Antunović, Krauthaker, Iločki podrumi, Zdjelarević iz iz Slavonije te Voštinić Klasnić iz Moslavine i Matuško Madirazza iz Dalmacije.
(ri)