Dana hrvatskog kulinarstva: Završen kamelija kup

Učenici iz Vinkovaca osvojili Kamelija kup za mlade kuhare

ssš vinkovci - pobjednici-rez

Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, sedmu godinu u nizu organizirano je u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva, a najbolji su bili mladi kuhari iz Vinkovaca koje slijede učenici iz Bjelovara i Varaždina

Ekipa učenika Srednje strukovne škole Vinkovci pobjednik je ovogodišnjeg Kamelija kupa.

Za nepuni bod slijedila ih je ekipa Turističko ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, a na treće mjesto plasirali su se đaci Gospodarske škole Varaždin.

Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, održao se sedmu godinu u nizu u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva.

Tročlane ekipe učenika pripremale su meni od tri slijeda od unaprijed zadanih namirnica.kamelija kup hladno predjelo-rez

Hladno predjelo pripremali su od pilećeg filea i svježeg sira (na slici sasvim lijevo), a glavno jelo se sastojalo od svinjske pisanice i domaće tjestenine (slika u sredini).

Svoje kulinarsko umijeće u pripremi deserta pokazali su koristeći kesten pire, čokoladu i voće (slika desno).
Tijekom petka i subote 11 ekipa pripremalo je pred publikom jela kojima su učenici pokazali svoju kreativnost u recepturama, kuhanju, ali i serviranju na tanjuru.

Njihov rad vrednovala su znalačka nepca tročlanog Ocjenjivačkog suda kojeg su činili Vladimir Balent, Grozdana Bohorč i Marinko Jurešić.
Slastičarski pobjednik prvenstva znat će se u nedjelju navečer.

U tri kategorije majstori izrade slastica pripremili su atraktivne svečane torte na temu Valentinova te desert.

Kroz nedjelju će izrađivati slatki pladanj koji se sastoji od četiri vrste kolačića, a radi se za 12 osoba.
Tijekom nedjelje stići će kuhari i početi s natjecanjima od kojih će se ona u kategoriji restoranskih menija, pojedinačna i ekipna takmičenja, održati pred publikom.

Svečana večera – Zlatna Nimfa

Također, počet će s izradom hladne plate koju će posjetitelji dan kasnije moći kušati na svečanoj večeri Zlatna Nimfa.

U ponedjeljak kuhari nastavljaju s natjecanjima u čak sedam kategorija.
Podsjećamo, u nedjelju i ponedjeljak će se održati i kulinarske radionice za amatere.

U nedjelju će Dragica Lukin otkriti male slastičarske trikove kojima si svatko može olakšati pripremu slastica za svoje najmilije.

Radionica jela iz woka

Popularni Branko Ognjenović u ponedjeljak će održati radionicu jela iz woka.

U ponedjeljak 3.prosinca će se u hotelu Minerva održati degustacija jela pripremljenih od Podravkinih proizvoda, a nastojte ne propustiti svečanu večeru Dana hrvatskog kulinarstva.

Zlatna Nimfa, večera koja tradicionalno okuplja obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz cijele Varaždinske županije, prava je prilika da se na jedinstven način upozna autohtona kuhinja varaždinskog kraja.

Cijena večere je 100 kuna, a uključuje predjelo, glavno jelo i desert te degustaciju hladne plate.

Ulaznice se mogu kupiti na info pultu Dana hrvatskog kulinarstva, a možete ih i unaprijed rezervirati na broj telefona 099 0890 431.

Podsjećamo, Dani hrvatskog kulinarstva u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza održavaju se devetu godinu u nizu.

U Varaždinskim Toplicama od 30. studenog do 5. prosinca oko stotinu učenika, slastičara i kuhara natjecat će se za prestižne titule.

ucenici kamelija kup2-rez

P.R. / foto: P.R.

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

rozalija i ivana (1 of 1)

Rozalija Neralić i Ivana...

Državna prvakinja u kuharstvu za 2014. godinu je Rozalija Neralić, kuharica restorana Cvjetno naselje, SC Zagreb, a Državna prvaki…

kamelija kup 2014

Najbolji mladi kuhari i...

Učenici Mateja Tomašković i Marin Sambolek iz Gospodarske škole Varaždin pobjednici su 9. Kamelija kupa u kategoriji kuhara, a na…

tomislav-karamarko-kuhar

Tomislav Karamarko iz Zadra...

Osim natjecanja kuhara, u sklopu Dana kulinarstva, održano je i 5. Državno prvenstvo slastičara u kojem je titulu najbolje zasluži…

kamelija kup (3)

Učenici iz Vinkovaca su...

U Umagu je u ponedjeljak završen Kamelija kup, natjecanje učenika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar, koje s…