Grand Cro Tour

Udruga vinara Grand Cro na turneji po Hrvatskoj

vinari krecu na turneju

Devet vinarija iz gotovo svih dijelova Hrvatske, članovi udruge Grand Cro, kreću na Grand Cro Tour, turneju jadranskim gradovima tijekom koje će svoja vina predstaviti ugostiteljima, sommelierima, distributerima, vinskim stručnjacima i predstavnicima medija, priopćeno je iz Vinmedije.

Predstavnici vinarija Baković, Bibich, Bolfan Vinski vrh, Boškinac, Duboković, Korta Katarina, Meneghetti, Roxanich i Saints Hills turneju danas otvaraju u Istri, na Stanciji Meneghetti, a potom se u srijedu, 20. ožujka, sele u Opatiju, u Villu Angiolinu.

Turneju će 2. travnja nastaviti u Dubrovniku, 3. travnja na Dingaču i u Orebiću, dok će od 10. do 13. travnja uslijediti kušanja u Zadru, Šibeniku/Murteru, Splitu te na Hvaru, stoji u priopćenju.

Cilj je turneje upoznati struku s vinima posljednjih raspoloživih berbi te potaknuti profesionalce da uoči turističke sezone dodatno obogate ponudu jadranskih restorana i hotela autohtonim hrvatskim proizvodima.

Među vinima koja će biti predstavljena tijekom Grand Cro Toura niz je različitih stilistika, sorti grožđa i tehnika proizvodnje.

Grand Cro vinarije proizvode vina ili od autohtonih hrvatskih sorti grožđa ili, pak, od međunarodnih sorti koje svoj poseban izričaj imaju na hrvatskom teritoriju.

Zajedničko svim vinarijama je vjera kako svako pojedino vino, porijeklom iz Hrvatske kao zemlje starog vinskog svijeta, može ravnopravno stajati na bilo kojem svjetskom stolu, ističe se u priopćenju.

Osnovana početkom godine, udruga Grand Cro okuplja vinarije čiji je cilj unapređenje promocije na domaćem i međunarodnom tržištu.

Članovi su zajednički već nastupili na kušanju hrvatskih vina u New Yorku, a promotivne će aktivnosti tijekom godina nastaviti, osim na Jadranu, i u drugim dijelovima Hrvatske.

R.I. / foto press

Tagovi:

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Japanski partneri3

Japanski kupci traže...

Izvoz hrvatskih vina u Japan započeo je prošle godine nakon čega je u veljači ove godine organizirano veliko predstavljanje hrvats…

WOW vina 2013-2

Ženski žiri je odlučio da...

‘Što žene žele’  je akcija izbora najboljih vina u prošloj godini po izboru ženske udruge Women On Wine – WOW. Dodj…

ZWGW3-vino-čaše

ZWGW organizira degustaciju...

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja Zagreb Wine Gourmet Weekenda u Gliptoteci HAZU-a i Centru Kaptol i ovogodišnje izd…

new york 2013 by matosevic

Hrvatski vinari prestavili...

Ove su se godine u New Yorku predstavile gotovo sve najbolje hrvatske vinarije: Badel 1862, Baković, Belje, Bibich, Bodren, Bolfan, Bo…