Predstavljen prvi Pink Day u Zagrebu

Udruga WOW najavila prvi festival ružičastih vina u Zagrebu

pink day presica

Prvi Međunarodni  festival ružičastih vina znakovitog naziva – Pink Day Zagreb predstavljen je u ponedjeljak, 25. veljače u atriju zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt.

Festival će u petak  8. ožujka u prostorima MUO početi u 13 sati i potrajati do 20 sati.

Udruga „WOW – žene i vino idejni je pokretač i organizator ovog festivala  posvećenog ružičastom vinu, ženama i njihovom zdravlju kao i humanitarnoj akciji za Autonomnu žensku kuću, a posjetitelji će moći uživati i u drugim sadržajima : edukaciji, kulturi i zabavi.

Na tiskovnoj konferenciji uzvanicima su o ideji, programu i cilju festivala govorili Sanja Muzaferija predsjednica udruge WOW – žene i vino, Neva Tolle, koordinatorica Autonomne ženske kuće i Miroslav Gašparović ravnatelj MUO.

Na prvi festival ružičastih vina do sada je prijavljen veliki broj hrvatskih vinara, vinara iz regije kao i nekoliko većih hrvatskih  vinskih distributera i uvoznika što garantira veliku paletu ružičastih vina i pjenušaca na manifestaciji.

Po prvi puta će se na hrvatskoj vinskoj sceni , na jednom mjestu, moći dobiti uvid u trendove ružičastih vina u Hrvatskoj i svijetu.

Humanitarna akcija za Žensku kuću

Iako ova vina čine mali udio u hrvatskoj vinskoj proizvodnji, trend rasta potrošnje i proizvodnje istih je u porastu i ovaj festival ih u tome podržava.

Sam program festivala  vrlo je raznolik i nuditi će posjetiteljima vinske degustacije i radionice, edukativna predavanja, predstavljanje knjige, izložbu čaša kao i neka druga  ugodna  iznenađenja.

Kako su žene organizatorice ovog ružičastog festivala i kako će se festival održati na međunarodni Dan žena 08. marta logično je bilo da se na taj dan dogodi i humanitarna akcija namijenjena ženama  u ovom slučaju Autonomnoj ženskoj kući koja je nevladina, neprofitna organizacija, čija je glavna aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene i njihovu djecu koji su preživjele zlostavljanje.

Ružičasti privjesci Karima Rashida

U cilju podržavanja ove akcije poznati  dizajner Karim Rashid poklonio je sto ružičastih privjesaka, koje će dobiti posjetitelji festivala koji budu  najizdašnji donatori  ove akcije.

Da bi humanitarni dio bio što zanimljiviji, potrudit će se nekoliko viđenijih osoba iz javnog života čiji će zadatak biti potaknuti posjetitelje da sakupe što više donacija za Autonomnu žensku kuću.

Udruga WOW – Žene i vino službeno je osnovana pred 18 mjeseci, a utemeljila ju je naša poznata novinarka Sanja Muzaferija, vođena idejom o ženskoj nazočnosti na vinskoj sceni.

Udruga je u proteklih godinu i pol dana zauzela važno mjesto na hrvatskoj ali i europskoj vinskoj sceni. Za svoj dosadašnji rad dobila je priznanje i potporu za daljnji rad od francuske udruge žena Femmes et Vins du Monde) te Donatelle Cinelli Colombini (predstavnice talijanske Udruge Donne del Vino i predsjednice Konzorcija Brunello di Montalcino).

Udruga je uspostavila dobar odnos s Udrugom Acrobatie iz Bordeaux-a, s belgijskom udrugom Le vin des Femmes, s kalifornijskim ženama od vina, austrijskim ženama od vina i mnogim drugim s kojima će WOWice surađivati na svojim budućim projektima.

P.R. / foto: WOW

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

pink day logo

Pink Day u Zagrebu...

Nakon velikog uspjeha kojeg je Pink Day, Dan u ružičastom doživio prošle godine, udruga koja promiče kulturu stola, vino i gastron…

festival ljubavi i vina zagreb

Hrvatska vinska priča

„Hrvatska vinska priča“ – festival ljubavi i vina 14. i 15. veljače Trg bana Jelačića , hotel Dubrovnik i Hrvatska kuća (Prer…

wow-vinograd

Zagorje nije domovina...

Udruga WoW – Women On Wine – Žene i vino odlučila je promijeniti predrasude koje još uvijek neki imaju prema zagorskim vinima…

WOW vina 2013-2

Koja su najbolja vina po...

U konkurenciju za nagradu WOW Grad Prix vino prosle godine su ušli: Kozlović Santa Lucia iz 2008. u kategoriji bijelih, Korak Crni pino…