Istria Gourmet Festival u sklopu 25. Vegeta Croatia Opena

Umaška svečanost za gurmane u režiji autohtone Istre

umag 2014 predjela

Uoči početka jubilarnog 25. Vegeta Croatia Opena, koji će se u Umagu održati od 17. do 27. srpnja, predstavljen je Istria Gourmet Festival, svečanost vrhunske hrane i pića koja na jednom mjestu okuplja sve najbolje što Istra može ponuditi.

Iz sadržaja ovogodišnjeg Istria Gourmet Festivala ističemo ponudu Taste Istra.

Radi se  o wine&gourmet reviji biranih istarskih delicija, u kojoj će na čak 25 degustacijskih punktova posjetitelji Umaga moći svakodnevno kušati autohtona istarska vina, maslinova ulja, pršut, sir i tartufe.

Taste Istria okuplja 16 ponajboljih istarskih vinara, osvajača niza zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim izložbama vina, kao što su Benvenuti, Cattunar, Coronica, CUJ, Degrassi, Franc Arman, Kabola, Kozlović, Vina Laguna, Matošević, Misal, Prelac, Rossi, Tomaz, Trapan i Veralda.

Glazbena kulisa ponovno će biti vrhunski jazz u izvedbi Ante Gelo banda.

„Gourmet ponuda segment je na kojem turistički klaster sjeverozapadne Istre gradi svoju konkurentnost. Za to imamo sve preduvjete, jer najveći broj vinara i maslinara u relevantnim svjetskim vodičima dolazi upravo iz našeg klastera. Gotovo svi oni bit će predstavljeni i na Istria Gourmet Festivalu, što ovu manifestaciju čini vrlo atraktivnom za posjetitelje i vrlo važnom za jačanje ugleda Umaga kao destinacije“, ističe Sanda Bravar, direktorica Turističke zajednice Grada Umaga.

U zoni Naša kužina tri ponajbolja restorana s područja Klastera sjeverozapadne Istre – konobe Nono i Buščina te taverna Pergola – pripremili su posebnu ponudu istarskih specijaliteta, osmišljenu za 25. obljetnicu turnira.

U zoni Istria Gourmet Restaurant predstavit će se jedan od vodećih istarskih restorana San Rocco, član udruge Jeunes Restorateurs d´Europe (JRE), dok će se suradnja ATP turnira i Vinistre nastaviti i ove godine na prigodnom prodajnom štandu Vinistre.

Posebnu pažnju u programu ove će godine sigurno izazvati i Podravka cooking show by Celebrity MasterChef Luka Nižetić koji će posjetiteljima pokazati svoje umijeće kuhanja u petak, 25. srpnja u 19.30 sati.

„Turistička ponuda Umaga, uz sportske, objedinjuje  gourmet i zabavne sadržaje. Istria Gourmet Festival  pruža nam priliku da u suradnji s lokalnim proizvođačima i ugostiteljima, ATP gostima prezentiramo bogatstvo ponude u destinaciji. Uz odlična vina, istraske delicije i bogati zabavni program Umag će i ove godine biti nezaobilazno mjesto druženja i užitaka.“, istaknula je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora 25. Vegeta Croatia Opena.

Posebni sadržaj Istria Gourmet Festivala su vinske degustacije „Skrivene čari istarskih vina“, koje se održavaju u suradnji s Vinistrom i Hrvatskim sommelier klubom.

Riječ je o jednosatnim vođenim kušanjima u ležernoj atmosferi, uz osobno sudjelovanje vinara i stručnu podršku sommeliera Sandija Parisa s ciljem otkrivanja i valoriziranja specifičnosti istarskih sorti.

„Ovakve vođene degustacije pokazale su se kao izvrsna forma za popularizaciju vrhunskih istarskih vina. Zadovoljstvo nam je da možemo sudjelovati u ovakvom projektu, jer on pridonosi širenju vinske kulture u Hrvatskoj“, rekao je Sandi Paris , voditelj edukacija pri Hrvatskom sommelier klubu.

Dnevni pobjednici degustacija ulaze u konkurenciju za titulu ATP vina.

Pobjednicima zadnje dvije godine nagradu je osobno uručio predsjednik Ivo Josipović, pokrovitelj 25. Vegeta Croatia Opena.

R.I./ foto: press

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

švoji-tz istra

Dani švoja

Umag, Novigrad, Brtonigla, Buje, 19.10.2013. – 30.11.2013. Gastronomska manifestacija Turističke zajednice Umaga, Novigr…

Umag-Taste Istria1

Serija vođenih degustacija o...

Drugu godinu zaredom, u sklopu gourmet programa Vegeta Croatia Opena u Umagu održavat će se vođene degustacije „Skrivene čari is…

istarski prsut

Najsadržajniji Istria...

Uoči početka 24. Vegeta Croatia Opena koji će se u Umagu održati od 18. do 28. srpnja, predstavljen je četvrti Istria Gourmet Festiv…

Istria Gourmet Restoran2

Istria Gourmet Festival

Istria Gourmet Festival otvara se u subotu, 19. srpnja i traje do kraja turnira, do nedjelje, 28. srpnja kao prateća manifestacija ATP V…