Gastronomski događaj stoljeća u Monte Carlu

Večera za princa Alberta i Charlene u Monacu djelo je Alaina Ducassea

ducasse-monaco

Ducasse je vlasnik legendarnog restorana Le Louis XV u Monte-Carlu, ali i dobitnik čak devetnaest Michelinovih zvjezdica

Kraljevsko vjenčanje princa Alberta i Charlene Wittstock u Monacu društveni je događaj bez premca za bogatu kneževinu.

Raskošni spektakl  predvidio je dakako i gala svadbenu večeru koju je za mladence i njihovih 450 uzvanika pripremio najpoznatiji svjetski chef Alain Ducasse.

Francuski umjetnik u kuhinji do sada je dobio impresivnih devetnaest Michelinovih zvjezdica za svoje restorane i po tome je bez premca u kuharskom svijetu.

Svečanu večeru u Monacu, Ducasse je pripremio s ekipom koja broji čak 350 kuhara i pomoćnika, a među namirnicama prevladava svježa riba i povrće iz ekološkog vrta princa Alberta.

Zanimljivo je da dan prije velikog događaja Ducasse još nije bio odlučio što će biti ne meniju pa je u izjavi za Euronews rekao da sve ovisi o ribama koje će biti ulovljene uoči vjenčanja.

O konačnom meniju odlučivale su samo tri osobe – chef  Ducasse te prinčevski par, Albert i Charlene.

Kako mladenka dolazi iz Južne Afrike,  gostima su pripremljene i neke delicije iz njezine domovine.

Izbor Ducassea za pripremu najvažnije večere u posljednjih pedeset godina Monaca ne čudi jer osim što je možda najslavniji svjetski chef, on je i vlasnik legendarnog restorana Le Louis XV u Monte-Carlu.

I.Zidar/foto: Euronews

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

101 best daily meal

Dva hrvatska restorana, Plavi...

Na listi gastro sitea Daily Meal su se našla i dva hrvatska restorana i to oba u Voloskom pa je Le Mandrać na 90. a Plavi Podrum na 99. mjestu…

mc2-petra i Nans Gaillard

Kuhar iz jednog od vodećih...

Nans Gaillard koji se u Izazovu šefa kuhinje suprotstavio Petri Plantak  radi u restoranu kojeg krase dvije Michelinove zvjezdice …

mc2-puzevi

Ines Šarić glatko izgubila...

Ines su u završnoj fazi kuhanja pali puževi na pod, a nakon kraće dvojbe:  servirati ili ne servirati – odustala je od posluživanj…

gretic

Tom Gretić rijetko gleda...

U Hrvatskoj smo sluge smrznutog, konzerviranog i polugotovog – smatra Gretić demistificirajući pritom i mit o odličnim hrva…