Gastronomski događaj stoljeća u Monte Carlu
Večera za princa Alberta i Charlene u Monacu djelo je Alaina Ducassea

Ducasse je vlasnik legendarnog restorana Le Louis XV u Monte-Carlu, ali i dobitnik čak devetnaest Michelinovih zvjezdica
Kraljevsko vjenčanje princa Alberta i Charlene Wittstock u Monacu društveni je događaj bez premca za bogatu kneževinu.
Raskošni spektakl predvidio je dakako i gala svadbenu večeru koju je za mladence i njihovih 450 uzvanika pripremio najpoznatiji svjetski chef Alain Ducasse.
Francuski umjetnik u kuhinji do sada je dobio impresivnih devetnaest Michelinovih zvjezdica za svoje restorane i po tome je bez premca u kuharskom svijetu.
Svečanu večeru u Monacu, Ducasse je pripremio s ekipom koja broji čak 350 kuhara i pomoćnika, a među namirnicama prevladava svježa riba i povrće iz ekološkog vrta princa Alberta.
Zanimljivo je da dan prije velikog događaja Ducasse još nije bio odlučio što će biti ne meniju pa je u izjavi za Euronews rekao da sve ovisi o ribama koje će biti ulovljene uoči vjenčanja.
O konačnom meniju odlučivale su samo tri osobe – chef Ducasse te prinčevski par, Albert i Charlene.
Kako mladenka dolazi iz Južne Afrike, gostima su pripremljene i neke delicije iz njezine domovine.
Izbor Ducassea za pripremu najvažnije večere u posljednjih pedeset godina Monaca ne čudi jer osim što je možda najslavniji svjetski chef, on je i vlasnik legendarnog restorana Le Louis XV u Monte-Carlu.
I.Zidar/foto: Euronews