Svjetski poznati umjetnici na Zagreb Coffee & Chocofestu

Višestruki Guinessov rekorder u izradi mozaika od kave gostuje u Zagrebu

Mozaik od kave

Najveće atrakcije Festivala su prema najavama organizatora svjetski poznati umjetnici KarenEland, talentirana slikarica iz SAD-a, koja je među prvima u svijetu počela slikati kavom i čokoladom te Saimir Strati albanski slikar, jedan od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika

Festival kave i čokolade ZAGREB COFFEE & CHOCOFEST u skladu s mjestom svoga održavanja – zgradom Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija), stavlja jak naglasak na umjetnike koje su tematski ili materijalom vezani za kavu i čokoladu.

Stoga su i atrakcije Festivala koji će se održati od 6. do 9. veljače svjetski poznati slikari.

KarenEland (na slici desno), talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom.

Saimir Strati (na slici dolje), albanski slikar, jedan od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika.

Svojim neobičnim mozaicima grandioznih dimenzija šokira umjetnički svijet i osvaja Guinessova priznanja za svjetske rekorde.

Oboje umjetnika izlažu svoje radove po cijelome svijetu, a na Festivalu će Eland uživo slikati kavom i čokoladom, a Strati raditi mozaike od zrna različitih vrsta kave.

Slikar Saimir Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika.

Stvorio je neke od najoriginalnijih i najimpresivnijih mozaika u povijesti, od kojih je čak sedam upisano u knjigu Guinnessovih rekorda te time stekao međunarodnu slavu.

Za svoje mozaike koristi neobične materijale poput umjetnih noktiju, čačkalica, vijaka, ljuski jajeta, školjki, CD-a, zrna kave, grah, porculan i ogledala.

Svijet umjetnosti šokirao je 2006. godine svojim gigantskim mozaikom – portretom Leonarda da Vincija od umjetnih noktiju.

Najveći mozaik od čačkalica na svijetu napravio je 2007. godine koristeći 1,5 milijuna čačkalica dimenzija 4×2 m.

Najveći mozaik od plutenih čepova napravio je 2008.godine kada je upotrijebio 229.764 čepa za mozaik dimenzija 13 x 7 m, a predstavljao je homage životu na Mediteranu.Mozaik kava

Za mozaik „Jedan svijet, jedna obitelj, jedna kava“ (na gornjoj fotografiji) u kojem pet likova predstavlja pet kontinenata koristio je milijun zrna kave, a taj rad ima 25 četvornih metara i teži 140 kg.

Više informacija o njegovim djelima možete pronaći na njegovoj web stranici.

Karen Eland je talentirana slikarica iz SAD-a koja koristi espresso kavu i čokoladu za slikanje!

Počela je njima slikati 1998. godine kao studentica u lokalnom kafiću u Tulsi (Oklahoma), vježbajući skice za Akademiju likovnih umjetnosti na kojoj je studirala.

Promatrajući kapljice omiljenog napitka koje bi se prosule po papiru došla je na ideju da počne slikati kavom.

Njezina forma Coffeeart sofisticirana je tehnika slikanja vodom i espressom kojom preslikava neka od najpoznatijih djela likovne umjetnosti (Djevojka sa bisernom naušnicom, Mona Lisa, Posljednja večera, itd.).

Karen slika i čokoladom – onom tekućom ali i „običnom“ jestivom pločicom koju koristi kao pastele) te je svojim radom postala zvijezda Internet portala i TV show programa.

Za slike joj treba od nekoliko sati do nekoliko mjeseci, a cijene dosežu od 50 dolara za manje do najskupljeg murala dugog sedam metara čija je cijena bila 20.000 dolara.

Izlagala je u Londonu, Hong Kongu, Dubaiju, Seoulu, Ukrajini, brojnim gradovima u SAD te dakako – najviše u caffeeima i hotelima.

Coffee artje doista univerzalna forma. Zahtijeva osjećajan i pažljiv dodir kistom. Poštujući dubinu klasičnih djela, kreacija novih moguća je jedino kroz polagan i sofisticiran proces nanošenja espressa točke po točku“, navodi ova zanimljiva umjetnica koja će se na Festivalu predstaviti izložbom svojih radova te uživo slikati kavom i čokoladom.

Više o Karen potražite na njezinoj web stranici.

Cijeli program Zagreb Coffee& Chocofesta pogledajte ovdje.

B.H. / foto: Press

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Red

Gužve ispred Doma kave i...

Nedjelja, posljednji dan festivala  je tradicionalni Dječji dan koji djeci garantira umazane prstiće i usta. Organizatori poruč…

coko zg-praline

Zagreb Coffee & Chocofest...

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godine počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likov…

cokoladna srca

Zagreb Coffee & Chocofest

Zagreb, HDLU, Trg žrtava fašizma 16 6. – 9. 02. 2014.   Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godi…

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…