Prenosimo iz Daily Telegrapha
Vrbnička žlahtina oduševila britanske novinare u Hrvatskoj

Žlahtina se teško izgovara, ali lako pije, objasnio je novinarima Daily Telegrapha konobar Marjan u Vrbniku
Novinari Daily Telegrapha temeljito su nahvalili hrvatsku (i slovensku) gastro ponudu u članku objavljenom povodom Dana državnosti.
Adrian Bridge i Julia Warren (koja već dvadeset godina dolazi u Hrvatsku) hvale restorane na Jadranu i svježu ribu, a posebno ističu žlahtinu.
Mada su uživali u delicijama od pulskog Valsabiona do dubrovačkog Palacea, čini se da ih je najviše dojmio neimenovani restoran u Vrbniku na otoku Krku.
Tamo je konobar Marjan goste upozorio da se „žlahtina teško izgovara, ali lako pije”, izvještavaju britanski novinari koji su lomili jezik i s imenom otoka Krka dok ga nisu počeli izgovarati kao – Kirk.
Objed za dvije osobe s buteljom vina po cijeni od četrdeset eura u Vrbniku ocijenili su odličnom vrijednošću za novac.
Britanski novinari oduševljeni su i Gorskim kotarom (posjetili su kanjon Kamačnik, NP Risnjak, Lokve i Mrzle Vodice) u kojem preporučuju svježu riječnu ribu i specijalitete od gljiva, a nakon posjeta Zagrebu čitateljima preporučuju da posjete Dolac, “tržnicu sa svježom hranom gdje se žene u krznenim kaputima miješaju s običnim gradskim pukom koji pregledava bilje i ulja prije odlaska na kavu u Tkalčićevu ulicu”.
I.Z.