Dobra vijest za zagrebačke čokoljupce

Zagreb Coffee & Chocofest počinje 6. veljače u bivšoj džamiji

coko zg-praline

Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godine počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu i traje do 9. veljače.

Mnogi bez kave i čokolade ne mogu više zamisliti život pa će sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka ponovno će doći na svoje jer Zagreb od 6. do 9. veljače postaje glavni grad  čokolade i kave.

Organizatori najavljuju da ćemo na Zagreb Coffee & Chocofestu moći vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, te kupiti brojne proizvode i pri tom se odlično zabaviti.

Atrakcije Festivala bit će i gosti iz inozemstva.

Karen Eland, talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. cokoladna srca

Njezina forma Coffee art je sofisticirana tehnika slikanja vodom i espressom kojom pre-slikava neka od najpoznatijih djela likovne umjetnosti (Djevojka sa bisernom naušnicom, Mona Lisa, Posljednja večera, itd.).

Na Festivalu će se predstaviti izložbom svojih radova te uživo slikati kavom i čokoladom.

Albanski umjetnik Saimir Strati Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika, a 2006. godine šokirao je svijet umjetnosti svojim gigantskim mozaikom Leonarda da Vincija koji je napravio koristeći umjetne nokte.

Čak 500,000 komada noktiju i 24 dana bilo je potrebno da Strati dobije svog prvog Guinnessa.

Za mozaik pod nazivom „Jedan svijet, jedna obitelj, jedna kava“ u kojem 5 likova predstavlja 5 kontinenata koristio je milijun zrna kave. Mozaik je imao promjer 25m2 i težinu od 140 kg.

Saimir Strati će na Festivalu uživo predstaviti proces nastajanja mozaika koje će raditi od različitih vrsta zrna kave.

Bit će organizirana i tradicionalna humanitarna akcija Festivala, a ambiciozniji sladokusci i kavoljupci moći će se okušati u zabavnim nagradnim igrama te učiti u radionicama vrhunskih barista i majstora čokolade.

Festival je nastao spajanjem dosadašnja dva velika projekta – festivala čokolade Zagreb Chocofest-a i festivala kave CoffeeArt-a.

Festival u subotu 8. veljače ostaje otvoren do ponoći pod nazivom „Groznica subotnje Coffee & Choco večeri“!

A kakav bi to Festival bio bez prave gatare: „sretnicima“ će sudbinu iz šalice proricati i profesionalna gatara iz kave Galina Dmitri koja će svima koji budu imali hrabrosti priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti.

Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

Zagreb Coffee & Chocofest održava se pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i TZ Grada Zagreba i okuplja manje i srednje proizvođača iz  Hrvatske, Slovenije i Rusije.

Cilj Festivala je predstavljanje najboljih svjetskih čokolada i kava, a zamišljen je kao promocijsko – zabavni događaj gdje hrvatski i strani proizvođači/uvoznici predstavljaju nove trendove u industriji čokolade i kave.

Festival je nastao spajanjem dosadašnja dva velika projekta – festivala čokolade Zagreb Chocofest-a i festivala kave CoffeeArt-a.

Novom koncepcijom podignut je na višu programsku i produkcijsku razinu, a nova je i lokacija – umjesto Trga bana Jelačića – odabran je prostor HDLU-a na Trgu žrtava fašizma 16, gdje se održavaju brojne velike izložbe i razna druga događanja.

I.Z. / foto Promo

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Choco & Wine Fest Brtongla-2

Kolone sladokusaca na Choco &...

Posebna atrakcija festivala bila je izrada čokoladne bačve koju je kreirao i stvarao talijanski kipar Stefano Comelli. Bačva je nap…

Red

Gužve ispred Doma kave i...

Nedjelja, posljednji dan festivala  je tradicionalni Dječji dan koji djeci garantira umazane prstiće i usta. Organizatori poruč…

Mozaik od kave

Višestruki Guinessov...

Najveće atrakcije Festivala su prema najavama organizatora svjetski poznati umjetnici KarenEland, talentirana slikarica iz SAD-a…

cokoladna srca

Zagreb Coffee & Chocofest

Zagreb, HDLU, Trg žrtava fašizma 16 6. – 9. 02. 2014.   Zagreb Coffee & Chocofest – Festival kave i čokolade ove godi…