Brza prehrana i za vegetarijance

Zagreb dobio prvi zdravi fast food restoran – Green Point

green point sengula

U ponudi se nalazi niz burgera bez mesa, od onih pripremljenih od soje i seitana do odreska od – konoplje

Zagreb je nedavno dobio i svoj prvi zdravi fast food restoran, simbolično nazvan „Green Point“.

Ljubitelji brze hrane koji žele „s nogu“ pojesti nešto zdravo mogu navratiti u Varšavsku ulicu gdje se nude najrazličitiji burgeri – bez mesa.

U ponudi su burgeri, sendviči i kobasice od soje, seitana, umjesto majoneze služi se umak aioli, a umjesto kečapa svježa pasirana rajčica.

U ponudi su i sezonsko povrće, arapski falafel, pohane jabuke i banane, voćni šejkovi s medom iz vlastite proizvodnje, kus-kus, tortilje s povrćem i odrezak od konoplje koji je privukao pažnju novinara Večernjeg lista.

Vlasnici „Green Pointa“ Hari Žnidarić i Sanja Lipošek za Večernji su pojasnili kako je riječ o konoplji koju je moguće legalno kupiti u domaćim bio-trgovinama, bez THC-a.

Zanimljivo je da u „Green Pointu“ koriste u pripremi hrane himalajsku sol koja je, treba znati, značajno skuplja od standardne kuhinjske soli.

Kako bi jela u Green Pointu bila što ukusnija te privlačna i publici koju ne privlači vegetarijanska kuhinja za smišljanje recepata vlasnici su angažirali vrsnog kuhara Branka Ognjenovića.

Više informacija o fast food restoranu Green Point potražite na njihovoj Facebook stranici.

D.Smoković/ foto: FB stranica Green Point

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Miniature-Food-Sculpture16

Hrana koja vas ostavlja bez...

Samo vam se čini da je pred vama slastan zalogaj, jer ako malo bolje pogledate vidjet ćete da je riječ o minijaturama. Ne samo to, riječ…

ZWGW3-vino-čaše

Nadmetanje sommeliera pred...

Finale prvenstva sommeliera kontinentalne Hrvatske 2013. će se održati pred publikom u ponedjeljak 28.10. u 18 sati, u Green Gold Clu…

peta cetvrtina2

Peta četvrtina od...

Poznati restoran koji spaja visoku kuhinju s lokalnim sastojcima u ponudi ima zanimljiva jela poput jedinstvene sarme s mesom crne svin…

1808-verglec- bajs

Samo osam restorana dobilo...

Nes(p)retno pripremljena i realizirana akcija promocije hrvatske autohtone kuhinje trenutno je „u fazi dorade“, ali interes vla…