Zagrijavanje za Zagreb Wine Gourmet Weekend

Zagreb osvajaju vinska i gastronomska događanja

Bornstein ZWGW Warm Up

Različiti zagrebački restorani, vinoteke, wine barovi i klubovi dosad su ugostili Warm up događanja ususret drugom po redu, Zagreb Wine Gourmet Weekendu koji će se održati 19. i 20. travnja.

Prvi tjedan Warm up događanja omogućio je uživanje u vrhunskoj hrani, rakijama i vinima.

Za ljubiteljice i ljubitelje čokolade u petak 12. travnja organizirano je kušanje vrhunskih Lucifer čokolada i Aura rakija u Claire’s Chocolateriji.

Ručno pripremljene praline od najbolje belgijske čokolade različitih interesantnih punjenja sljubljivale su se s istarskim Aura rakijama nastalim od samoniklog bilja. Iste večeri, u restoranu Trilogija, tik do zagrebačkih Kamenitih vrata organizirana je vinska večer s hercegovačkom vinarijom Nuić, gdje su se uz odabrane specijalitete mogle kušati autohtone hercegovačke sorte Blatina i Žilavka.

Subotnje druženje u vinoteci Bornstein (na slici) osim pjenušaca Tenuta S.Anna, paškog sira i bakalara Milena, obilježila je i vijest kako obitelj Borošić više neće voditi vinoteku Bornstein te kako će ih u tom poslu naslijediti Ivan Srpek, vlasnik tvrtke Bin 19.

Ovaj tjedan očekuje vas još tjedan prirodnih vina u Vinodolu, gdje ćete po promotivnim cijenama moći degustirati neka od najboljih vina talijanskih biodinamičara Benjamina Zidaricha i obitelji Bensa, vlasnika vinarije La Castellada.

Usto, Wine&Gourmet Burger Night održat će se 16. travnja u bistrou Rougemarin.  Za ovu priliku Marin Medak će kreirati posebnu ponudu mini burgera koji će se uparivati sa vinima vinarije Jakovac.

Sljedećeg dana, u srijedu, Basement Wine bar bit će domaćin radionice s rijetkim i neotkrivenim vinima renomiranih hrvatskih vinara nazvane „Tajne hrvatskih podruma“.

Naši vrhunski vinari zavirili su u skrovite kutke vlastitih podruma te je svaki od njih našao barem nekoliko butelja koje su se izgubile u prostoru i sjećanju, a osim fantastičnih aroma svaka od ovih butelja nosi sobom i priču.

Na ovom jedinstvenom kušanju odležanih unikata sudjeluju vinari Radović, Philippvina, Meneghetti, Duboković, Šember i Miloš.

Odmah nakon radionice na istom mjestu posjetitelji će imati priliku uživati u sedam priča Iločkog traminca po promotivnim cijenama.

Traminac je sorta koju su Iločki podrumi interpretirali u sedam različitih stilova, što je prepoznala struka i ljubitelji vina diljem Lijepe naše, ali i svijeta.

Jedna od njih i je sama Kraljica Elizabetha II koja je za svoju krunidbu izabrala upravo Iločki traminac.

Apetit City ugostit će Anu Roš, najpoznatiju cheficu Slovenije koja je svoje kuharsko umijeće usavršila je i radeći uz bok najvećih svjetskih chefova.

Već u četvrtak 18. travnja krenut će migracija ljubitelja dobre hrane i vina u prostor Gliptoteke HAZU.

Naime, uz nekoliko kušanja, premijeru dokumentarnog filma Milke Barišić Dossier Zinfandel očekuje vas i otvorenje izložbe fotografija Frane Miloša, nakon čega će uslijediti Zagreb Wine & Gourmet Weekend opening night uz DJ-e Bizzu Bodega i Phat Philliea.

P.R. / foto : ZWGW

 

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

ZWGW3-vino-čaše

Na Zagreb Wine Gourmet...

Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend po drugi puta otvara svoja vrata posjetiteljima u Centru Kaptol…

WOW vina 2013-2

Koja su najbolja vina po...

U konkurenciju za nagradu WOW Grad Prix vino prosle godine su ušli: Kozlović Santa Lucia iz 2008. u kategoriji bijelih, Korak Crni pino…

Prirodna vina u Vinodolu

Vrhunska prirodna vina...

Vinari Nicolo Bensa, vlasnik vinarije La Castellada i slovenski poduzetnički par Ivi i Edvard Svetlik, vlasnici vinarije Grace na sin…

zwgw2013 rez

Zagreb Wine Gourmet Weekend...

Gliptoteka HAZU i Centar Kaptol Zagreb, 19. i 20. travnja 2013. Zagreb Wine Gourmet Weekend međunarodni je festival vina i gastronomij…