Finalist Masterchefa Robert Predrag Žmire otvorio novi lokal

Žmire poručuje iz svoje oštarije: gosti vape za originalinim jelima

zmire

Žmire kaže da je nova oštarija „Cenca“ koja se prostire na 50 kvadrata ostvarenje njegovog životnog sna da otvori vlastiti ugostiteljski objekt

Robert Predrag Žmire, jedan od finalista prošlogodišnjeg kulinarskog showa „Masterchef“ otvara ovog ljeta oštariju i kreće u nove gastro pobjede.

Žmire, kojeg publika pamti po emotivnom nastupu,  prošlog ljeta između brojnih ponuda za posao radio je u restoranu Alka, u središtu stare jezgre Trogira.

Među poznatim gostima, oduševio je, koliko je poznato, kćer Silvia Berlusconija Mariu Elviru kojoj je pripremio carpaccio od gofa s pastom od rikule te rolicama od patlidžana i dimljene tune.

Potom je Robert Predrag Žmire organizirao niz zimsko-proljetnih kulinarskih radionica, da bi na kraju s talijanskom kolegicom Tatianom Ciciliani ušao u novi gastro projekt u slikovitoj uvali Duboka na Čiovu.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, Robert tamo gostima nudi ušate u marinadi od šalše, kapule i kapara, morskog psa kuhanog u maslinovom ulju, salatu od hobotnice na „posve nov način“, a sve začinjava autohtonim začinskim biljem.

Žmire kaže da je ovo ostvarenje njegovog životnog sna da otvori vlastiti ugostiteljski objekt.

Nova oštarija „Cenca“ prostire se na 50 kvadrata, a zanimljivo je da Žmire nije otvorio konobu već – oštariju.

„Želim vratiti tradiciju oštarija koje su nestale iz Trogira i Dalmacije“ – kaže za Slobodnu Žmire koji će ponuditi 30-ak jela i 25 vina na čaše.

Gosti „Cence“ mogu uživati i u janjetini s bižima, bakalaru, srdelama, inćunima, polpetama i raznim marinadama.

„Zar naši ugostitelji ne primjećuju da gosti vape za originalnošću, a ne za konfekcijskim jelima“ – pita se Robert Predrag Žmire, a mi mu želimo da originalnim jelima osvoji što više gostiju.

Ivan Zidar/ foto Nova TV

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

konoba kalelarga nin

Dobre konobe će dobiti...

Dalmatinska konoba prepoznata je kao prostor koji objedinjava materijalnu i nematerijalnu baštinu kroz lokalnu gastronomiju i oču…

IVONA KRISTINA VUJNOVIC rez

Ivona Kristina ispala pa...

Ambiciozna Dubrovčanka iduće godine namjerava upisati CIA, američki kulinraski institut Ivona Kristina Vujnović (31) iz Dubrov…

MARKO RAIC rez

Marko Raič ispao zbog...

Ispadanje ga čini se nije previše pogodilo jer je potom izjavio da mu je atmosfera u kući sve manje odgovarala, a dijelom je takav dojam…

MC grupna-rez

Gdje su i što rade zvijezde...

Masterchef je gotovo svim finalistima promijenio život i uveo ih u svijet profesionalnog kuhanja, a samo za dvoje natjecatelja, Davor…