Ususret Zagreb Wine Gourmet Weekendu

ZWGW dovodi svjetski ugledne vinare na Masterclass radionice

degustacija vina-rez

Najavljene su vođene radionice s kušanjima iznimnih vina Grgich Hillsa, Rudge Vineyardsa, Graham’s porta, Chateau Palmera i Rebule

Festival ZWGW priprema za posjetitelje zanimljive vođene radionice s nizom uglednih svjetskih vinara i vinskih stručnjaka.

Mastreclass radionice bit će održane u posebno opremljenom i izdvojenom prostoru unutar centra Kaptol tako da će sudionici imati potreban mir kako bi neometani mogli uživati u iznimnim vinima koja će biti prezentirana. Ukoliko želite rezervirati mjesto na masterclassu pošaljite Vaš upit na masterclass@zagrebwinegourmet.com.

Iz niza radionica organizatori ZWGW preporučuju sljedeće:

Grgich Hills s Ivom Jeramazom (petak 13. 04. u 13,30 – 350 kuna)

Ivo Jeramaz u Napa Valley otišao je 1986., a ubrzo nakon dolaska zaljubio se u ljepote tog područja, postao fasciniran vinima te je tijekom dva desetljeća na Grgich Hillsu, unapređivao svoje znanje i iskustvo u pravljenju vina uz primjenu umjetnosti i drevne mudrosti te suvremenih tehnoloških dostignuća. Danas je glavni enolog Grgich Hillsa, što znači da će sudionici imati priliku degustirati vina s njihovim kreatorom, koji će znati objasniti finese u svakome od vina predviđenih za degustaciju.

Grgich Hills spada u najcjenjenije kalifornijske vinarije, a osnovao ju je Hrvat svjetske reputacije Miljenko Mike Grgić, jedna od najzaslužnijih osoba za prodor vina novog svijeta u najviši rang.

Grgich Hills Estate Fumé Blanc Napa Valley 2009

Grgich Hills Estate Napa Valley Chardonnay 2008

Grgich Hills Estate Chardonnay Carneros Selection 2006

Gtgich Hills Estate Zinfandel Napa Valley 2008

Grgich Hills Estate Napa Valley Cabernet Sauvignon 2008

Grgich Hills Estate Cabernet Sauvignon Yountville Selection 2005

Grgich Hills Estete Napa Valley Cabernet Sauvignon 2004

Grgich Hills Estate Zinfandel, Estate Grown 2003

 

Rudge Vineyards s Davidom Gatesom (nedjelja 15.04 u 14,30 – 350 kuna)

David Gates čelni je čovjek za vinogradarstvo Ridge Vineyardsa. Uz Grgich Hills još jedan Masterclass bit će organiziran s vrhunskom kalifornijskom kućom. Ridge je jedna od najznačajnijih kalifornijskih kuća specijalizirana u proizvodnji premium chardonnaya, cabernet sauvignona i zinfandela. Najpoznatiji su po svojoj Monte Bello liniji, odnosno vrhunskoj liniji vina s istoimenog položaja i to chardonnaya te crnih kupaža koje se sastoje većinski od cabernet sauvignona, te djelom od merlota, petit verdota i ponekad cabernet franca. Monte Bello jedno je najboljih i najprepoznatljivijih kalifornijskih vina. Na legendarnom Pariškom kušanju 1976. uz Mikea Grgića i Chateau Montalenu, Ridgev Monte Bello bio je jedan od ključnih sudionika u kreiranju new wine world order-a. Zagrebačkoj publici Gates će predstaviti kalifornijski terroir kroz svoja premium vina:

Ridge Santa Cruz Mountains Estate Chardonnay 2008

Ridge Monte Bello Chardonnay 2007

Ridge Geyserville Zinfandel 2008

Ridge Lytton Springs Zinfandel 2008

Ridge Santa Cruz Mountains Estate 2007

Ridge Monte Bello 2006

Ridge Monte Bello 1995

 

Graham’s porto s Dominicom Symingtonom (petak 13.04. 15,30 – 350 kuna)

Najvećeg i najpoznatijeg proizvođača premium porta, obitelj Symington, vjerojatno bolje poznajete po brandovima koji se nalaze u njihovu portfoliu poput Graham`s, Warre`s, Dow`s, Cockburn`s, Quinta de Vesuvio i mnogim drugima. Obitelj Symington svoje posjede ima diljem Portugala, uključujući i otok Madeiru, no za ovaj Masterclass Dominic će se zadržati na Graham`s portu iz doline rijeke Douro.

Preci obitelji Symington bave se proizvodnjom porta već trinaest generacija, tako da ne začuđuje njihovo iznimno poznavanje izrade i visoka kvaliteta u koju će se svi prisutni moći uvjeriti. Inače, obitelj ima čast pripadati i u ekskluzivno društvo Primum Familiae Vini gdje su najznačajnije obitelji svjetskog vinarstva poput Antinorija, Mouton Rotschilda i Vega Sicile. Uvjet za pristupanje ovom društvu je, uz dugogodišnju proizvodnju visokokvalitetnog vina, i 100-postotni udio vlasništva obitelji u vinariji.

Graham’s Tawny 10 years

Graham’s Tawny 20 years

Graham’s Tawny 30 years

Graham’s Vintage Port 2007

Graham’s Vintage Port 2000

Graham’s Quinta dos Malvedos 1999

Graham’s Vintage Port 1994

Graham’s Vintage Port 1985

 

Chateau Palmer s Bernard de Laage de Meux (subota 14.04 u 15,30 – 500 kuna)

Chateau Palmer spada red najpoznatijih svjetskih vinarija. U Zagreb dolazi direktor marketinga i komunikacija Chateau Palmera Bernard de Laage de Meux koji će na raritetnom vertikalnom kušanju prisutne upoznati sa čarima odabranih godišta vina ove vinarije iz Margauxa. Vino Chateau Palmera, kao i ostalih bordoških kupaža blendano je većinom od cabernet sauvignona i merlota s dodatkom petit verdota i ostavljeno na dugo odležavanje u francuskom hrastu kako bi moglo prikazati punoću okusa i dočarati teroir ovog položaja uz lijevu obalu Garonne.

Alter ego de Palmer 2008

Alter ego de Palmer 2006

Chateau Palmer 2007

Chateau Palmer 2004

Chateau Palmer 2000

Chateau Palmer 1998

Chateau Palmer 1995


Rebula – od pjenušavog do slatkog s Mirom Šenić (nedjelja 15.04. u 12,30 – 200 kuna)

Rebula je bijela, autohtona sorta grožđa, omiljena u Primorskom dijelu Slovenije i poznata u sjevernoj Italiji kao Ribola gialla, a pojavila se u tim područjima u 13. stoljeću. Ova sorta grožđa se ne uzgaja u Hrvatskoj, zato će biti interesantno upoznati različita vina i raznolike mogućnosti koje ta sorta pruža! Bit će predstavljena mnoga „lica“ Rebule i moći će se probati u različitim „ulogama“ – od pjenušca do desertnog vina.

Contesse Bagueri 2009 – Klet Goriška Brda

Rebula 2010 – Belica

Lunar 2007 (Magnum) – Movia

Rebula Opoka 2006 – Marijan Simčić

Rebula 2006 – Radikon

Leonardo 2005 – Marijan Simčić

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vezane vijesti

Vina Belje CS merlot s medaljom-rez

Vina Belje dobila još jednog...

Svjetsko ocjenjivanje vina sorti cabernet sauvignon i merlot pod nazivom “Emozioni dal mondo: Merlot e Cabernet insieme” održav…

ernest tolj zlato

Boca vina 'Dingač Ernest...

Dupli magnum „Dingač Ernest Tolj“ prodan je na aukciji u Munchenu za  5900 eura čime je postao najskuplje ikada prodano hrvatsko…

ernest tolj zlato

Vinima Saints Hills nagrada...

Vinariji Saint Hills na vodećem svjetskom natjecanju u dizajnu pakiranja dodijeljena  je nagrada za ambalažu ograničene serije…

ZWGW3-vino-čaše

Na Zagreb Wine Gourmet...

Međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend po drugi puta otvara svoja vrata posjetiteljima u Centru Kaptol…