Arancini (ušećerene korice od naranči)

arancini

Sastojci:

1 kg naranči

60-70 dag šećera (za sirup)

voda

kristal šećer

Priprema:

Dobro operite naranče (nabavite one nešpricane, iz organskog uzgoja te s debljom korom).

Ogulite ih (najbolje nožićem za guljenje krumpira) pa koru narežite na tanke prutiće debljine cca 5 mm. Tako pripremljene stavite ih u vodu da se namaču 5-6 dana; važno je da vodu svakodnevno mijenjate 1-2 puta. Nakon višednevnog namakanja korice ocijedite i kuhajte ih u kipućoj vodi (cca 7 dl) dok ne postanu polumekane. Dodajte šećer pa kuhajte dok korice skroz ne omekšaju, tj. dok voda ne ishlapi – povremeno promiješajte.

Izvadite ih na papir za pečenje ili drvenu dasku, raširite i uvaljajte ih u kristal šećer. Pustite da se dobro osuše, cca 2 dana – pazite da se ne dodiruju. Osušene arancine (arančini) spremite u staklenke ili u metalnu kutiju za kekse.

Možete ih koristiti kao slatke grickalice, te za pripremu raznih vrsta kolača.

Napomena:

Na isti način možete pripremiti i limunovu koricu, odnosno limuncine (limunčini).

Izvor:

gastronomika.hr

 

 

 

 

 

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja