Aurora umak

Sastojci:

(za 6 osoba)

5 dag maslaca,1 žličica limunovog soka, 2 dag brašna,10 dag koncentrata rajčice, 2,5 – 3 dl mlijeka, muškatni oraščić, tabasco, bosiljak, sol, papar, Vegeta

Priprema:

Maslac rastopiti na laganoj vatri, dodati brašno, malo ga popeći, zaliti hladnim mlijekom i kuhati oko 5 minuta, stalno miješajući. Umiješati muškatni oraščić, malo soli, Vegetu, koncentrat rajčice, malo tabasca i slatko vrhnje. Sve još kratko prokuhati pa na kraju dodati limunov sok i bosiljak. Po potrebi umak razrijediti s malo vode. Poslužiti toplo uz bijelu ribu i povrće.

Izvor:

kuharica XXXL

 

 

 

Vino

daniela1-mm

Piše: Daniela Kramarić

Iz Plavog podruma: Le Vin de Merde

Le Vin de Merde je puno više od teške provokacije

Autor je samo želio isprovocirati vinsku publiku i skrenuti pažnju na vina iz Languedoca, koja se teško nose s konkurencijom elitnih francuskih regija i često (ne)opravdano nose stigmu masovno-beznačajnih vina i – upalilo je. Imenu usprkos, vino je apsolutno iznad svakog očekivanja. Na francuskom sve jako dobro zvuči, pa čak i Le vin de merde, u prijevodu… više

Novosti

hamburger

Otkrivamo zašto se tako lako...

Gotova jela, snackovi i jela od žitarica mogu u ljudskom mozgu izazvati ovisnost baš kao i duhan, proizlazi iz istraživanja proveden…

Zdravlje

razni octovi 3

Ocat – eliksir...

Kod nas se najčešće upotrebljavaju alkoholni i vinski ocat, a tek posljednjih godina popularnost jača jabučnom octu zahvaljuju…

Najave

divovska fritada s tartufima

Dani tartufa u Istri -...

07.09. Buzet, Trg Fontana
Subotina
Pučka fešta uz divovsku fritadu s tartufima (2019 jaja i 10 kg tartufa) Tartuf, vrhunska delicija k…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja