Od A do Z

Balancane u maslinovom ulju

balancana

Sastojci:

1 kg balancana (patlidžani, melancane), 1 l jabučnog octa, 1,5 dl maslinovog ulja, 1-2 žličice soli, 3-4 režnja češnjaka

Priprema: Svježe balancane operite, osušite i narežite na kriške debljine cca pola centimetra ili na kocke.

U širem loncu zakuhajte ocat, dodajte sol, pa zatim kuhajte balancane cca 5 minuta (u nekoliko tura).

Ocijedite ih (ocat sačuvajte), pa ih slažite u suhe teglice, a između redova stavite na listiće narezan češnjak.

Kad se balancane ohlade, prelijte ih octom u kojoj su se kuhale.

Zalijte maslinovim uljem i dobro zatvorite.

Ovako pripremljene balancane pašu uz mesna jela.

Vino

somelieri 2016

20. prvenstvo sommeliera Hrvatske u Opatiji

Filip Savić- najbolji sommelier Hrvatske za 2016. godinu

U organizaciji Hrvatskog sommelier kluba (HSK) 20. prvenstvo sommeliera Hrvatske održano je 28. i 29. studenog, u opatijskom hotelu Ambasador pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i uz potporu TZ Kvarnera i TZ Opatije. Sommelier Filip Savić zaposlen u Maistrinom hotelu Monte Mulini, proglašen je najboljim sommelierom Hrvatske za 2016. godinu. P… više

Novosti

pokrajac-knjiga pretilost-rez

Smršaviti možete samo ako...

„Pretilost – spremnost za promjenu načina življenja“ dr. Alessandre Pokrajac-Bulian najbolja je knjiga po ocjeni Hrvat…

Zdravlje

cura pije vodu

Četiri brza i efikasna...

Voda, banana, jabuka i zeleno povrće ne sadrže mnogo kalorija, ali će vas  zasititi Osobe koje pokušavaju smršavjeti često se na…

Najave

festival čokolade opatija 2014

Festival čokolade Opatija

Opatija, Ljetna pozornica, od 2. do 4. prosinca Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje doma…

A do Z

palačinke

Palačinke (temeljni recept...

Sastojci:
50 dag brašna ½ l  vode ½ l mlijeka malo soli malo šećera 3 jaja ulje   Priprema: U posudi najprije umutite jaja, dod…

Najave događaja